fbpx
NaslovnicaCrna GoraNezakonitim partijskim zapošljavanjem umiruju se nezadovoljni

Nezakonitim partijskim zapošljavanjem umiruju se nezadovoljni

Podgorica, (MINA) – Nova vlast se proteklih dana „namiruje po dubini“ i nezakonitim partijskim zapošljavanjem umiruje nezadovoljne, ocijenili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz te partije su kazali da su sve partije iz koalicione vlasti, koje su „vježbale strogoću“ na premijeru Zdravku Krivokapiću i potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću, potkupljene.

„Potkupljene su brojnim lukrativnim pozicijama namijenjenih njima, njihovim aktivistima, familiji, prijateljima – direktorskim mjestima raznih agencija, uprava, zavoda, drugim državnim pozicijama, poput upravnih odbora, fondova“, kaže se u saopštenju DPS-a.

Prema njihovim riječima, to je taj proklamovani ekspertski koncept, koji se bazira na korupciji poslanika parlamentarne većine zapošljavanjem njihove uže i šire rodbine, kumova i prijatelja.

„Da bi sproveli proces korupcije poslanika koji su svojim učestalim kritikama dizali svoju cijenu, prethodno su morali da, suprotno zakonu, otpuste rukovodeći kadar koji je izabran na javnom konkursu i obavlja svoj posao u skladu sa svim pozitivnim zakonskim propisima“, tvrde iz DPS-a.

Taj proces je, kako su naveli, nova vlast sprovodila prijetnjama, pritiscima i spajanjem nespojivih oblasti.

„Svo to pravno siledžijstvo imalo je za cilj da revanšistički očisti državnu upravu od partijski, nacionalno ili vjerski nepodobnih kadrova, a da zaposli one koji će im omogućiti da se što duže zadrže na vlasti“, smatraju u DPS-u.

Iz te partije su kazali da je, prema izvještajima medija, Demokratski front dobio najviše lukrativnih pozicija i da se partija Nebojše Medojevića „baš dobro po dubini namirila“.

„Pa vjerujemo da je to jedan od razloga što je ovo jedna od rijetkih odluka novih vlasti koju na društvenim mrežama nije kritikovao ovaj poslanik“, dodaje se u saopštenju DPS-a.

Najčitanije