fbpx
NaslovnicaCrna GoraNezabilježeno da crkveni velikodostojnik sastavlja Vladu

Nezabilježeno da crkveni velikodostojnik sastavlja Vladu

Podgorica, (MINA) – U novijoj evropskoj istoriji nije zabilježeno da neki crkveni velikodostojnik sastavlja vladu sekularne države, kazao je mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihailo.

„Dogodilo se nazamislivo da ratnohuškački vladika Amfilohije sastavlja vladu sekularne države, što je nazabilježeno u novijoj evropskoj istoriji. Ta činjenica bi trebalo da zabrine mnoge“, rekao je Mihailo.

Kako je kazao, kada je u pitanju Crna Gora, a i šire, ciljevi Amfilohija su „mračni, u što ne treba sumnjati“.

„Jedan poznati srpski analitičar religije s pravom je ustvrdio kako je Srpska svetosavska crkva sekta, i to najogranizovanija sekta u istoriji, što se potvrđuje u stvarnosti. Da je sekta potvrđuju i nedavne izjave jednog Amfilohijevog bliskoga saradnika da su svi oni koji su rušili Njegoševu kapelu na Lovćenu kažnjeni od boga zajedno s familijama“, rekao je Mihailo.

Kako je naveo Mihailo, on je nedavno kazao i da je narod koji je učestvovao na litijama na ulicama crnogorskih gradova izveo Bog, što je „najobičnije svetogrđe“.

Prema riječima Mihaila, ima i građanskih političara koji izjavljuju da je crkvena imovina u Crnoj Gori vlasništvo Srpske pravoslavne crkve i da njoj pripada.

„Čak je jedan, koji nije Srbin, tvrdio da je srpski narod u Crnoj Gori ugrožen“, kazao je Mihailo.

On je dodao da ne može da vjeruje da to može da izjavi jedan političar građanske orjentacije.

„I njemu i cijeloj Srpskoj crkvi ponoviću riječi oca nacije Dobrice Ćosića: “Teško narodu koji na lažima stvara svoju istoriju. Srbi su sve na lažima dobili”“, naveo je Mihailo.

On je poručio da žive u iluziji da će Crnu Goru pokoriti i „pretvorit u beogradsku koloniju“.

„Naša istorija nas uči da je naša zemlja crnogorska i da će se beogradski popovi morat pokorit i služit u interesu ove zemlje, a iz Crne Gore mogu iznijet koliko se tuđe zemlje može ponijeti na opancima“, zaključio je Mihailo.

Najčitanije