fbpx
NaslovnicaCrna GoraNeće učestvovati u radu Odbora za reformu izbornog zakonodavstva

Neće učestvovati u radu Odbora za reformu izbornog zakonodavstva

Podgorica, (MINA) – Demokratski front (DF) neće učestvovati u radu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, saopšteno je iz tog političkog saveza.

Iz DF-a su kazali da neće prisustvovati sastanku potpisnika Sporazuma o budućnosti, koji organizuje pokret Odupri se, jer je on, kako smatraju u tom političkom savezu, neprikladan u ovom trenutku.

„Nakon što su 31. jula Demokrate i Demokratska partija socijalista (DPS) zajedničkim dogovorom i usaglašavanjem amandmana u potpunosti obesmislili Sporazum o budućnosti, koji je potpisalo 39 poslanika, smatramo da je ovakav sastanak neprikladan datom trenutku i neugodnoj situaciji u koju su nas dovele Demokrate“, kaže se u saopštenju.

Iz DF-a poručili su da su ostali dosljedni javno datoj riječi i stavljenom potpisu na tekst Sporazuma i da zbog toga neće učestvovati u radu radne grupe za izborno zakonodavstvo.

„DF neće, kroz bilo koji drugi vid akcija, učestvovati u tajnim i javnim dilovima sa DPS-om, što je, nažalost, izgleda postao obrazac političkog konvertitstva i izdaje opozicionog biračkog tijela“, naveli su iz tog političkog saveza.

Kako su dodali, pokret Odupri se legitimitet je crpio iz građanskih protesta na kojima se iskazivalo nezadovoljstvo aktuelnom društveno političkom situacijom.

„Nažalost, ovi protesti gotovo da su se ugasili, zato smatramo veoma korisnim njihovo oživljavanje od strane pokreta Odupri se. Time bi se vratila nada da je moguće prevazići tešku situaciju u koju smo svi zapali zbog dilova dijela sada već bivše opozicije sa DPS-om“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije