fbpx
NaslovnicaCrna GoraNe dozvoliti da se zločini nad Bošnjacima ponove

Ne dozvoliti da se zločini nad Bošnjacima ponove

Podgorica, (MINA) – Građanska Crna Gora nije zaboravila zločine počinjene nad Bošnjacima i očekuje identifikaciju i adekvatno sankcionisanje odgovornih, poručili su iz Socijaldemokrata (SD), dodajući da ruka pravde mora sustići odgovorne kako se takvi zločini nikad više ne bi ponovili.

Član Predsjedništva SD-a Faruk Kalač rekao je da pravda za žrtve deportacije Bošnjaka iz Herceg Novog 1992. godine ni dan danas, nakon 28 godina, nije zadovoljena.

“Danas, na svu sreću, živimo u nekoj drugoj Crnoj Gori, Crnoj Gori svih njenih građana, u kojoj se niko ne osjeća ugroženim ili manje važnim. Ipak, ne smijemo zaboraviti zločine koji su devedesetih godina sprovedeni nad našim prijateljima, komšijama, sunarodnicima, a koji još uvijek nijesu dobili sudski epilog”, naveo je Kalač.

On je kazao da su svjesni da kazna ne može da vrati mrtve, da ona ne može da umanji bol koji porodice žrtava osjećaju, “ali ruka pravde mora sustići odgovorne kako se ovakvi zločini nikad više ne bi ponovili”.

“Zato poručujemo da građanska Crna Gora ne zaboravlja zločine počinjene nad našim sugrađanima i da očekuje identifikaciju i adekvatno sankcionisanje odgovornih”, rekao je Kalač.

Najčitanije