fbpx
NaslovnicaCrna GoraNapadnuti aktivisti demokrata u Nikšiću

Napadnuti aktivisti demokrata u Nikšiću

Nikšić, (MINA) – Aktivisti Demokratske Crne Gore napadnuti su prilikom stranačkih promocija u nikšićkom naselju Kočani, saopšteno je iz te partije.

Funkcioner Demokrata, Krsto Radović, kazao je da je došao kao podrška u Nikšić poslaniku i nosiocu liste koalicije ”Mir je naša nacija – Ne damo Nikšić” Momu Koprivici, jer je i on njemu pružao podršku u Budvi, kad je bilo najteže.

”Prilikom obilaska tog naselja uslijedio je na moje prijatelje neočekivani fizički napad osoba kojima se jasno naziralo oružje za pojasom, a koja su dobro poznata u nikšićkom kriminalnom miljeu, propraćen gnusnim uvredama”, rekao je Radović na konferenciji za novinare u Nikšiću.

On je naveo da su, još dok su se vozili ka Kočanima, primijetili da ih prati nekoliko vozila nikšićkih i budvanskih registarskih oznaka, a potom su se, dok su ulazili kod jedne od porodica, parkirali uz njegov automobil.

”Prvo je došlo jedno vozilo i izašao je muškarac koji je pokušao da otvori vrata od mog vozila i udario mog prijatelja Igora, pa drugo. Znamo ko su ljudi, imaju neke čudne nadimke i želim da poručim žutom, sivom ili crnom da su se prevarili da će nas zaplašiti, jer je njihovom bahaćenju i u Nikšiću, i Crnoj Gori došao kraj”, rekao je Radović.

Na pitanje da li su napad prijavili policiji, odgovorio je da su odmah na povratku shvatili da nema potrebe da to učine, jer ih je odmah zaustavila saobraćajna policija i kontrolisala 15 minuta, što je, kako je naveo, bilo veoma čudno.

”Policija zaustavlja nas, umjesto napadače, ali će i tome selektivnom pristupu, kao i bahatom kriminalnom ponašanju doći kraj 14. marta. Ovo su poslednji trzaji mafije koja je u velikom strahu od naše ubjedljive pobjede”, rekao je Radović.

Koprivica je napad na Radovića, aktiviste, članove i funkcionere Demokrata nazvao kriminalnim i sramnim činom, kojim se urušava ugled grada.

On je naveo da je i prije neko veče, i reditelj Ivan Ivanović povrijeđen i zapitao ko je odgovoran za ”kriminalizaciju i brutalizaciju političkog i društvenog procesa u susret izborima”.

„Ovaj sraman napad govori da je ta kriminalna hunta, koja ima svoj ostatak nakon 30. avgusta, uplašena, boji se broja šest na biračkom listiću i zabrinuta je za svoje bogatstvo. Zato unižavaju ugled i dostojanstvo grada”, rekao je Koprivica.

On je pozvao vršica dužnosti direktora policije Zorana Brđanina da hitno smijeni čelnike nikšićke policije ”imajući u vidu stanje bezbjednosti u gradu u kome se napadaju i lica iz drugih opština, a pravosnažno osuđivana lica nose policijske uniforme”.

”To se mora zaustaviti i uvjeren sam da hoće, jer je kap prevršila čašu, pa danas Nikšić više liči na Teksas, nego na ono što suštinski jeste – najljepši grad u Crnoj Gori, koji ima potencijal da bude bogat i sređen”, naveo je Kopriivca.

On je poručio da ne daju Nikšić kriminalcima, koje će ”pobijediti znanjem, pameću, odlučnošću, upornošću, a ne fantomkama i oružjem”.

Koprivica je optužio Brana Mićunovića da u Nikšiću vodi partijske aktivnosti za Demokratsku partiju socijalista i organizuje napade na one koji nisu za tu partiju.

„Niko više u Nikšiću se neće boriti oružjem za svoje političke ciljeve. To vrijeme je prošlo i zbog toga je više nego ubjedljiva pobjeda opozicionih lista 14. marta”, zaključio je Koprivica.

Najčitanije

policija, saobraćajne nezgode u Crnoj Gori

Za 24 sata 13 saobraćajnih nezgoda

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori u posljednja 24 sata dogodilo se 13 saobraćajnih...