fbpx
NaslovnicaCrna GoraMiranović: Zatvaranje Podgorice zavisi od građana

Miranović: Zatvaranje Podgorice zavisi od građana

Podgorica, (MINA) – Zatvaranje Podgorice radi sprječavanja širenja koronavirusa zavisiće od ponašanja građana, kazala je pomoćnica ministra zdravlja Vesna Miranović i najavila da je sve moguće ukoliko ukoliko aktivnosti inspekcije ne urode plodom.

Ona je rekla da se razmatraju sve mogućnosti, daje građanima šansa da shvate ozbiljnost situacije, a da očuvaju privid normalnog življenja sa virusom.

“Inspekcijske službe će aktivno djelovati na terenu, ako vidimo da i takve naše aktivnosti ne daju odgovora, sve je na stolu“, kazala je Miranović u Jutarnjem programu RTCG.

Ona smatra da se uprkos broju zaraženih, građani ponašaju opušteno jer su „bombardovani“ lažnim i lošim vijestima.

“Cilj nije da testiramo krajnje granice izdržljivosti zdravstvenog sistema, već da spriječimo najgori scenario”, poručila je ona.

Prema njenim riječima, da bi to bilo uspješno, neophodna je sinergija između građana i zdravstvenog sistema i svih drugih činilaca koji pomažu zdravstvenom sistemu.

„Bez sinergetskog djelovanja svih faktora društva, uspjeh u ovoj situaciji nije moguć“, kazala je Miranović, prenosi portal RTCG.

Smatra da su uprkos broju od 512 zaraženih građani opušteni jer su „bombardovani“ lošim epidemiološkim porukama. „Od onih najekstremnijih da virus ne postoji, do toga da je virus oslabio, da su kliničke slike blaže, što u praksi nije tako”.

“Na kraju i ljekari, koji šalju loše poruke, ne ulazeći u njihovo političko i vjersko opredjeljenje, jer ako se 65 ljekara slika sa osmjehom na skupu kome prisustvuje više hiljada ljudi, ne vodeći računa o distanci, poruka koju dobija građanin – pa dobro je, možemo i bez toga, možemo i bez maski, distanci“, kazala je Miranović.

Ona je istakla da Crna Gora nije prikrivala podatke, već je saopštila javnosti istinite informacije.

Najčitanije