fbpx
NaslovnicaCrna GoraMiranović: Cilj zadovoljan i zdrav građanin

Miranović: Cilj zadovoljan i zdrav građanin

Podgorica, (MINA) – Visok stepen kvaliteta zdravstvenih usluga, bezbjednost zaštite i minimalni rizik, i veće zadovoljstvo pacijenata, osnovni su ciljevi unaprjeđenja kvaliteta zdravstvene zaštite, saopštili su iz Ministarstva zdravlja.

Vlada je na poslednjoj sjednici donijela Strategiju za poboljšanje kvaliteta zdravstvene zaštite i bezbjednosti pacijenata za period 2019-2023. godine sa Akcionim planom za 2019-2020. godinu.

Direktorica Direktorata za kontrolu kvaliteta zdravstvene zaštite i unapređenje ljudskih resursa u zdravstvu Vesna Miranović kazala je agenciji MINA da je dokument kreiran sa ciljem sprovođenja vizije kontinuiranog unapređenja sistema integrisanog upravljanja kvalitetom i postizanja visoke bezbjednosti zdravstvenih usluga.

Važan preduslov za unapređenje kvaliteta i efikasnosti zdravstvene zaštite je, kako je rekla, funkcionalno povezivanje sistema na svim nivoima uz unaprijed opredijeljene odgovornosti i zadatke, kao i unapređenje razvoja integralnog zdravstvenog informacionog sistema.

„Osnovni ciljevi unapređenja kvaliteta zdravstvene zaštite i bezbjednosti pacijenata su postizanje visokog stepena kvaliteta zdravstvenih usluga, visoka bezbjednost zdravstvene zaštite i minimalni rizik za pacijente, veće zadovoljstvo pacijenata i poboljšanje zdravstvenih ishoda i efikasno korišćenje resursa“, kazala je Miranović.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije