fbpx
NaslovnicaCrna GoraMCP: Bezbjednost episkopa i sveštenika ozbiljno ugrožena

MCP: Bezbjednost episkopa i sveštenika ozbiljno ugrožena

Podgorica, (MINA) – Napad na sveštenika Nikolu Radovića ispred Parohijskog doma u Baru pokazuje da je bezbjednost episkopa i sveštenika u Crnoj Gori ozbiljno ugrožena, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP).

Iz Mitropolije su kazali da je grupa mladića došla izpred doma i počela da viče i prijeti svešteniku, što je, kako su naveli, izazvalo uznemirenje, naročito kod male djece i supruge.

„Na molbu oca Nikole da se raziđu i idu svojim putem, počeli su da mu psuju srpsku majku i da mu prijete pominjući da popovi ubrzo više neće moći po Crnoj Gori da se šetaju“, kaže se u saopštenju MCP.

Prema njihovim riječima, najbučniji iz te grupe bio mladić islamske vjeroispovijesti.

Iz svega toga se, kako su kazali iz Mitropolije, vidi sva neozbiljnost i neodgovornost „na prvom mjestu predsjednika (Mila) Đukanović i premijera (Duška) Markovića koji crtanjem meta vladikama i sveštenicima stvaraju ambijent koji, nadamo se, niko u Crnoj Gori ne želi“.

„Nije li ovo plod Đukanovićeve zlonamjerne i netačne konstatacije da Crkva uvozi sveštenike”, upitali su iz MCP.

Kako su naveli, slučaj je prijavljen policiji.

„Oštro osuđujući ovakvo ponašanje vlasti i njihovih pristalica, pozivamo sve u državi, a naročito one najodgovornije, da prestanu sa gonjenjem Crkve, episkopa, sveštenstva i verujućeg naroda, uz molitvu da se litije što prije vrate, jer se kroz njih očigledno izcjeljuje ovo društvo od međusobne mržnje i pakosti“, kaže se u saopštenju.

Najčitanije