fbpx
NaslovnicaCrna GoraMarković: Vlada otvorena za razgovor sa svim vjerskim zajednicama

Marković: Vlada otvorena za razgovor sa svim vjerskim zajednicama

Podgorica, (MINA) – Vlada ostaje otvorena za razgovor sa svim vjerskim zajednicama, kazao je premijer Duško Marković, dodajući da je Crna Gora odoljela neprimjerenoj i agresivnoj medijskoj kampanji, čiji je cilj bio destabilizacija države.

On je, na konferenciji povodom predstavljanja prioriteta šestomjesečnog hrvatskog predsjedavanja Savjetom Evropske unije (EU), ponovio da je Crna Gora prilikom usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti ispoštovala sve preporuke Venecijanske komisije.

Marković je kazao da Vlada ostaje otvorena za razgovor sa svim vjerskim zajednicama.

„Otvoreni smo za razgovore sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom o zaključenju temeljnog ugovora, kad god za to pokažu spremnost“, istakao je Marković.

Govoreći o aktuelnoj situaciji, Marković je naveo da je Crna Gora odoljela neprimjerenoj i agresivnoj medijskoj kampanji, čiji je cilj bio destabilizacija države.

On je dodao da očekuje da će opozicione partije pokazati zrelost i odgovornost prema biračima, kada je završena priča o izbornim zakonima.

Govoreći o evropskoj integraciji, Marković je naveo da Crna Gora svoje napore i kapacitete usmjerava ka dosljednom ispunjavanju obaveza, bez uzmicanja pred izazovima.

„Crna Gora nije u istoj poziciji kao zemlje koje nijesu počele proces pregovora i zato nove mjere ne bi trebalo da se na nju primjenjuju retroaktivno“, rekao je Marković.

On je naveo da je Crna Gora, sa relativno mladom administracijom, predvodnik procesa pristupanja.

Marković je rekao da očekuje da Sjeverna Makedonija uskoro dobije datum početka pregovora što bi, kako je kazao, pozitivno uticalo na region.

Najčitanije