fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivokapić: Potpuno zatvaranje ako mjere ne daju rezultate

Krivokapić: Potpuno zatvaranje ako mjere ne daju rezultate

Podgorica, (MINA) – Epidemiološka situacija u Crnoj Gori je zabrinjavajuća, a zdravstveni sistem na granici izdržljivosti, kazao je premijer Zdravko Krivokapić i poručio da će doći do potpunog zatvaranja države ukoliko mjere ne budu dale rezultate u narednih deset dana.

On je, u obraćanju građanima, rekao da su zdravstveni radnici pravi heroji i da, bez obzira na premor, izvršavaju sve svoje zadatke i obaveze.

„Moramo da se držimo zajedno, jer ovo nije pitanje ni Vlade, ni Skupštine, već svih nas. Da bismo uspjeli da živimo sa kovidom, moramo zajednički da izađemo iz bitke koja je pred nama već godinu“, kazao je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, problem nijesu loše mjere, već njihovo nepoštovanje.

„Da bismo izašli iz ove problematike, opredijelili smo se da to radimo putem koji je drugačiji, da ne zatvaramo sve u ovom trenutku, ali mjere, ako ne budu dale efekta u ovih deset dana, nagovještavaju i taj scenario koji je najlošiji, a to je potpuno zatvaranje Crne Gore“, saopštio je Krivokapić.

Premijer se izvinio građanima zbog toga što u određenom vremenskom periodu nije nosio masku.

„Razlog leži u činjenici da imam antitijela, ali to me ne oslobađa odgovornosti koju svi moramo da iskažemo. Da bismo jedni o drugima brinuli, moramo svi jednako da poštujemo mjere bez izuzetka“, poručio je Krivokapić.

Najčitanije