fbpx
Naslovnica Crna Gora Krivokapić počinje pregovore sa partijama manjina

Krivokapić počinje pregovore sa partijama manjina

Podgorica, (MINA) – Mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić počeće danas pregovore sa manjinskim partijama u učešču u vlasti, sastankom sa predstavnicima koalicije “Genci Nimanbegu – Nik Đeljošaj”, pišu Vijesti.

Jedan od lidera te alabanske koalicije Genci Nimanbegu rekao je Vijestima da će sastanak biti danas u 11 sati.

Vijesti nezvanično iz te koalicije saznaju da će sastanku u ime albanske liste prisustvovati Genci Nimanbegu i Nik Đeljošaj.

“Cilj je razgovarati samo o programskim zahtjevima. Pripremili smo listu zahtjeva o kojima se pisalo u medijima, ali detaljnije”, rekao je izvor iz koalicije “Genci Nimanbegu – Nik Đeljošaj”.

On je dodao da će predložit ministarske pozicije i mjesto potpredsjednika novog saziva Vlade.

Bošnjačka stranka (BS) odlučiće da li će pregovarati o ulasku u novu vlast na sjednici Glavnog odbor, a sjednica će biti održana u Rožajama.

“Biće razgovora o aktuelnoj političkoj situaciji u državi, kao i o pozivu koji nam je uputio mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić”, rekao je portparol BS Adel Omeragić.

BS, čiji je predsjednik Rafet Husović, je u prethodnoj vlasti bila u koaliciji sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

Nosilac albanske liste “Jednoglasno” Fatmir Đeka kazao je Vijestima da nije primio poziv, ali da je za njega prihvatljiva Vlada sa Demokratama i URA-om, bez Demokratskog fronta.

Predsjednik Demokartske unije Albanaca (DUA) Mehmed Zenka ranije je kazao da ta partija neće ući u novu vlast.

Najčitanije