fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivokapić: Crna Gora snažno korača ka EU

Krivokapić: Crna Gora snažno korača ka EU

Podgorica, (MINA) – Vlada snažno stoji na evropskom putu i radi sve da Crna Gora bude uređeno društvo, poručio je premijer Zdravko Krivokapić.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Krivokapić je čestitao 9. maj – Dan Evrope i Dan pobjede nad fašizmom, poručivši da Crna Gora snažno korača ka Evropskoj uniji (EU).

“Biti dio evropske porodice strateški je cilj Vlade. Stojimo snažno na evropskom putu i radimo sve da Crna Gora bude uređeno društvo“, kazao je Krivokapić.

On je rekao da su osnovne vrijednosti EU, kao što su ljudsko dostojanstvo, sloboda, demokratija, jednakost, vladavina prava i poštovanje ljudskih prava, vrijednosti koje baštini i Crna Gora.

„Čuvajući mir, gradimo bolju budućnost za sve naše građane”, istakao je Krivokapić.

Kako je naveo, iako i ova godina protiče u znaku koronavirusa, pokazalo se koliko su važni zajedništvo i solidarnost.

“Zajednička borba protiv ove pošasti pokazuje koliko je važna uzajamna saradnja i međusobna podrška, jer samo zajedničkim snagama možemo izvojevati pobjedu“, rekao je Krivokapić.

On je kazao da je ključna ideja Šumanove deklaracije bila saradnja na ekonomskom planu, koja je, kako je naveo, i sada neophodna kako bi se ublažile posljedice koronavirusa.

Krivokapić je rekao da je 9. maj dan radosti pobjede i ujedinjenja Evrope, ali i dan sjećanja na sve žrtve nacionalsocijalističkog totalitarizma i terora iz kog je Evropa izašla humanija i složnija i postala predvodnik na putu ka ujedinjenom čovječanstvu.

On je poručio da će Vlada u narednom periodu biti posvećena sprovođenju reformi, jer želi da Crna Gora bude 28. članica EU.

Najčitanije