fbpx
NaslovnicaCrna GoraKnežević: Predložiću da izmjenama zakona Zeta postane opština

Knežević: Predložiću da izmjenama zakona Zeta postane opština


Podgorica, (MINA) – Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević saopštio je da će na jesen pokrenuti inicijativu da Zeta postane samostalna opština, a ta mogućnost biće sagledana kroz izmjene Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore.

“Od početka svog političkog djelovanja i rada nikada nijesam krio da Zeta sa svim svojim resursima treba da bude samostalna opština koja bi trebalo da uključi granice iz 1959. godine kada nam je taj status ukinut”, rekao je Knežević za Dan.

On je kazao da će zajedno sa kolegama iz parlamentarne većine razmotriti mogućnost izmjena Zakona o teritorijalnoj organizaciji i možda već na jesen pokrenuti tu inicijativu.

“U svakom slučaju, nephodno je da u maju 2022. godine kada budu lokalni izbori u 14 opština ti izbori budu i za samostalnu opštinu Zeta”, naveo je Knežević.

On smatra da bi dobijanjem statusa samostalnosti Zeta bila jedna od najrazvijenih opština budući da ima servisno-skladišnu zonu koja se nalazi na Ćemovskom polju, na potezu od nadvožnjaka u Zelenici do naselja Cijevna, aerodrome, Nacionalni park Skadarsko jezero, koncesije u koritu Morače, dio Plantaža.

Knežević je rekao da već pregovara sa nekim ozbiljnim privrednicima u Srbiji kako bi u dogledno vrijeme otvorili jedan ili dva poljoprivredna kombinata.

“Tako da bi Podgorica zavisila od Zete, a ne Zeta od Podgorice jer se u protekle decenije Podgorica bukvalno izgradila zahvaljujući privrednicima i prirodnim resursima Zete. Nova opština bi se zvala Zeta a ne Golubovci”, kazao je Knežević.

Najčitanije