fbpx
NaslovnicaCrna GoraKentera: Rusija glavni destabilizujući faktor

Kentera: Rusija glavni destabilizujući faktor

Podgorica, (MINA) – Glavni destabilizujući faktor na zapadnom Balkanu je Moskva, koja preko Beograda, na jedan vrlo vješt način, želi da plasira i nametne svoju politiku u regionu, kazao je predsjednik Atlanskog saveza Crne Gore, Savo Kentera.

On je, u intervjuu za Vijesti.ba, rekao da se nada da je to samo prolazna faza, jer Srbija mora biti faktor stabilnosti na Balkanu.

Kentera je kazao da je razlog za sve što se trenutno dešava u prikupljanju političkih poena za skorašnje izbore u Srbiji.

“Glavni destabilizujući faktor na zapadnom Balkanu je Moskva, koja preko Beograda, na jedan perfidan i vrlo vješt način, želi da plasira i nametne svoju politiku na Balkanu”, rekao je Kentera.

On je naveo da je apsolutno uvjeren da će Srbija, dugoročno gledano, značajno promijeniti svoju politiku u odnosu na onu koja je trenutno na sceni.

“A druga je priča to što u ovom momentu pojedine zemlje, prvenstveno tu mislim na Rusiju, želi da Srbiju, konkretnije Beograd, koristi kao instrument za destabilizaciju čitavog regiona”, rekao je Kentera.

Prema njegovim riječima, činjenica je da iz Srbije prema Crnoj Gori u ovom momentu dolazi jedan nezapamćen pritisak zbog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, u vidu, kako je naveo, jednog specijalnog rata.

“No, ponavljam, sve to što se u ovom trenutku dešava dolazi samo iz jednog centra, a taj centar nije Beograd, već Moskva”, istakao je Kentera.

On je naveo da bi sve zemlje u regionu trebalo da zauzmu zajednički stav kako bi bile u stanju da adekvatno i kvalitetno odreaguju, ukoliko bi neka od njih “previše skrenula sa puta i ozbiljnije destabilizovala region”.

Najčitanije

Donirana sportska oprema OŠ ”Milorad Musa Burzan”

Podgorica, (MINA) - Crnogorski olimpijski komitet (COK), kompanije One i Sport Vision, uz podršku...