fbpx
NaslovnicaCrna GoraKCCG donacija vrijedna 35 hiljada EUR

KCCG donacija vrijedna 35 hiljada EUR

 

Podgorica,(MINA) – Podgorička kompanija Glosarij donirala je instrumente za minimalno invazivne kardiohirurške procedure za potrebe Centra za kardiohirurgiju Klinike za bolesti srca Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), čija je vrijednost veća od 35 hiljade EUR.

Direktor klinike za bolesti srca Nebojša Bulatović objasnio je da implementaciju očekuju brzo i da rade na edukaciji kadra.

„Imali smo potrebu da obnovimo kardiohiruršku aparaturu i da instrumentarijum obezbijedimo za nove procedure koje planiramo da implementiramo u KCCG”, naveo je Bulatović.

On je objasnio da će zahvati biti jednostavniji, odnosno da neće biti potrebno da se otvara grudni koš kod pacijenata, nego da će se kroz minimalni otvor vršiti zahvati, čime će oporavak i boravak paciujenata u bolnici biće kraći.

Izvršna direktorica Glosarij kompanije Mirjana Mijušković kazala je da njihova kompanije i KCCG imaju dugogodišnju saradnju.

„Mi smo od ranije krenuli tim putem društveno odgovorene kompanije koja podržava i sve ono što je mimo neših redovnih profesionalnih obaveza a posebno nam je drago kada smo u mogućnosti da podpomognemo nove programe, nove procedure, gdje negdje ovu ustanovu stavlja još jedan korak ispred“, rekla je Mijušković.

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu