fbpx
NaslovnicaCovid19Jedna osoba preminula, 13 novozaraženih

Jedna osoba preminula, 13 novozaraženih

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je, od posljednjeg presjeka, preminula jedna osoba inficirana koronavirusom, a registrovano je 13 novih slučajeva infekcije, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ su kazali da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom utorka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.321 uzorka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice pet, Bara tri, Pljevalja dva i iz Budve, Danilovgrada i Rožaja po jedan.

“Od jučerašnjeg presjeka Institutu je prijavljen jedan smrtni ishod povezan sa COVID-19 infekcijom i to kod pacijenta iz Pljevalja, 70 godina starosti”, navodi se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.603.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 38 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 380.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 100.001.

U Podgorici je trenutno aktivno 149 slučajeva koronavirusa, Pljevljima 54, Baru 28, Rožajama 23, Bijelom Polju i Budvi po 16, Tivtu 15, Nikšiću 12, Beranama i Andrijevici po 11, Tuzima devet Danilovgradu sedam, Herceg Novom i Mojkovcu po pet.

U Petnjici su aktivna četiri slučaja koronavirusa, na Cetinju, Žabljaku i u Plavu po tri, Gusinju i Plavu po dva, i Plužinama i Ulcinju po jedan.

U Kolašinu i Šavniku trenutno nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Najčitanije