fbpx
NaslovnicaCrna GoraIvanović, Vukšić, Dobriša i Sindik napustili SNP

Ivanović, Vukšić, Dobriša i Sindik napustili SNP

Podgorica, (MINA) – Jedan od osnivača Socijalističke narodne partije (SNP) Branko Ivanović i još trojica odbornika u kotorskoj Skupštini napustili su tu stranku i vratili članske kartice.

Partiju su napustili odbornici Milorad Vukšić, Mićo Dobriša i Aleksandra Sindik.

“Obavijestili smo Skupštinu opštine Kotor da Klub odbornika SNP (Vukšić, Dobriša i Sindik) od danas nosi naziv Klub odbornika „Nama možete vjerovati – dr Branko Baćo Ivanović“, odnosno da SNP više nema odbornike u kotorskom parlamentu”, kaže se u saopštenju.

Bivši odbornici SNP-a podsjećaju da je izborna lista SNP na lokalnim izborima u Kotoru nosila naziv „Nama možete vjerovati – SNP – Branko Ivanović“, da su samostalno izašli na izbore i ostvarili rezultat.

“Uprkos negativnom efektu koalicije Ključ, koju ste na državnom nivou zdušno podržali i Vi i cijelo Vaše – novo rukovodstvo SNP, zajedno sa bivšim predsjednikom Srđanom Milićem, kao i sa sadašnjem predsjednikom kotorskog SNP, Ljubenkom Borovićem”, kaže se u pismu predsjedniku partije Vladimiru Jokoviću.

Bivši odbornici SNP-a navode da su se, za razliku od Jokovića, oštro protivili toj koaliciji.

“Vrijeme je još jednom pokazalo da je majstorsko rešeto pošto su rezultat koalicije „Ključ“, kao i naš rezultat ostvaren samostalnim nastupom u Kotoru – pokazali ko je bio u pravu”, navode Ivanović, Vukšić, Dobriša i Sindik.

Oni navode da su iz medija upoznati da je “Vaš predsjednik Opštinskog odbora Ljubenko Borović, glasovima novoformirane vlasti u Kotoru (DPS-SD-HGI-LP-Bruna Lončarević), izabran za člana Žirija za dodjelu novembarske nagrade i to na njegov zahtjev”.

“A da je Vaša potpredsjednica Asocijacije žena SNP i članica vašeg Opštinskog odbora Kotor, izabrana iz kvote DPS-a za članicu Izvršnog odbora Turističke organizacije, čime su prekinuli bojkot parlamenta u Kotoru i dali legitimitet politički nelegitimnoj većini”, kaže se u pismu bivših odbornika.

Oni ističu da su shvatili da ne postoji način da sačuvaju kredibilitet imena SNP-a, “jer ste ga Vi i Vaši kadrovi ovim postupkom u Kotoru nepovratno narušili”.

“Zato danas, teška srca, čuvajući od skrnavljenja ideju zbog koje smo davne 1998. godine osnovali SNP, vraćamo članske karte SNP-a, sigurni da jedino tako možemo ostati dosledni pred našim članovima i biračima, koji su zato što su znali da se nama može vjerovati, glasali našu partiju”, kaže se u pismu Jokoviću.

Najčitanije