fbpx
NaslovnicaCrna GoraInfrastrukturni projekti potvrđuju vitalnost Crne Gore

Infrastrukturni projekti potvrđuju vitalnost Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Infrastrukturni projekti, poput puta Cetinje–Čevo–Nikšić, krijepe optimizam i potvrđuju vitalnost Crne Gore i građana da uvijek budu najbolji kada je najteže, poručio je crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

On je, na svečanosti povodom početka radova na putu Cetinje – Čevo – Nikšić, rekao da ohrabruje podatak da će prva dionica puta od 23 kilometra biti završena najkasnije za tri godine.

Prema riječima Đukanovića projekat za nastavak saobraćajnice od Čeva do Nikšića, odnosno do tačke spajanja sa magistralnim putem Danilovgrad – Nikšić biće spreman već na jesen.

“Infrastrukturni projekti, poput puta čiju gradnju danas promovišemo, krijepe optimizam i potvrđuju vitalnost Crne Gore i naših građana da uvijek budemo najbolji kada je najteže” smatra Đukanović.

On je dodao da pored ekonomskih benefita za Cetinje i Nikšić, za Čevo i cijeli ovaj kraj, a time i za Crnu Goru, ovaj put će biti i važna fizička spona između dva značajna centra crnogorske državnosti i istorije.

Kako je naveo, ovaj poduhvat dobija na vrijednosti i time što se organizuje u vremenu kada je Crna Gora, kao i cijeli svijet, suočena sa pandemijom Covid-19.

Đukanović je istakao da svi treba da budu ponosni kako se crnogorski zdravstveni sistem i sve državne institucije bore sa koronavirusom.

“U prvom špicu pandemije ostvarili smo rezultate za respekt. Moramo biti maksimalno fokusirani na zaštitu i očuvanje zdravlja ljudi, i svi pojedinačno dati doprinos tome i u ovom drugom, još jačem naletu”, rekao je Đukanović.

On je pozvao sve na dosljedno poštovanje mjera nadležnih državnih organa.

To je, kako je naveo, preduslov da se maksimalno posvete saniranju ekonomsko-socijalnih posljedica.

On je govoreći o predstojećim parlamentarnim izborima rekao da se nada da će biti održani u planiranom terminu 30. avgusta.

Đukanović je rekao da su uvjereni da će građani znati da izaberu najbolju ponudu

“Uvjeren sam da će Crna Gora koja je nakon sticanja nezavisnosti zabilježila vidan ekonomski i demokratski uzlet, postala članica najmoćnije političko-bezbjednosne alijanse u istoriji čovječanstva, uspješno nastaviti put reformi i evropskih integracija, u cilju dostizanja evropskog kvaliteta života za građane” , zaključio je Đukanović.

Najčitanije