fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović: Insinuacije Krivokapića nemoralne

Đukanović: Insinuacije Krivokapića nemoralne

Podgorica, (MINA) – Pokušaji premijera Zdravka Krivokapića da za svoje neznanje, neposvećenost i nepostojanost okrivi bivšu vlast, uzaludni su, ocijenio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Krivokapić je ranije danas pozvao Đukanovića da ne destabilizuje državu i da, kako je naveo, narod koji je izveo na ulice pozove da se vrati kućama.

Đukanović je na Tviteru /Tvitter/ naveo da su takve insinuacije Krivokapića nemoralne.

Kako je kazao, uzaludni su pokušaji Krivokapića da svo svoje neznanje, neposvećenost i nepostojanost pokušava prikriti time što će “papagajski dosadno” za sve okriviti bivšu vlast.

“A sad je krenuo da to čini i prema meni lično. Poznato je, a o tome je u trenucima euforičnog raspoloženja nakon pobjede na izborima govorio i sam premijer, da sam uložio i ulažem sav napor da se izvršna vlast konstituiše, i da što kvalitetnije profunkcioniše”, kazao je Đukanović.

On je rekao da je to činio i čini zbog odgovornosti prema državi.

“Za čiju sam obnovu, za razliku od premijera, bez ostatka radio i izvjesno glasao. I za čiji napredak i dalje radim”, dodao je Đukanović.

On je kazao da ima sve manje poštovanja prema Vladi i njenom premijeru, “jer iz dana u dan sabiram sve više utisaka da neznanje nije jedini i najvažniji razlog njihovog neodgovornog upravljanja državom.”

“Ne mora premijer da brine da iza bučne kritike Vlade ovih dana skriveno stojim ja. Ne samo zato što se ne skrivam kada kritikujem, nego zato što nikada nijesam, a i neću, preduzeti ništa što bi potencijalno ugrožavalo stabilnost Crne Gore”, kazao je Đukanović.

On je rekao da ga nijedan pojedinac, pa ni Krivokapić, ili makar i loša Vlada, ne mogu isprovocirati na takvu neodgovornost prema državi.

“Vjerujem da svi zajedno imamo političke zrelosti i kapaciteta da sačuvamo mir, da pokažemo odgovornost prema strateškim državnim ciljevima za koje smo se svi deklarisali, kao i prema svim građanima Crne Gore, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali”, zaključio je Đukanović.

Najčitanije