Naslovnica Crna Gora Đukanović čestitao Ramazanski bajram

Đukanović čestitao Ramazanski bajram

Podgorica, (MINA) – Crnogorski predsjednik Milo Đukanović čestitao je veliki praznik Ramazanski bajram, reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću i vjernicima islamske vjeroispovjesti uz najbolje želje za dobro zdravlje, napredak i ličnu i porodičnu sreću.

Đukanović je naveo da saosjećanje, umjerenost, ljubav, uvažavanje i čovjekoljublje kao temeljne vrijednosti Islama imaju posebno značenje u predstojećim blagim danima koje ove godine obilježavamo u smiraj najveće zdravstvene krize u savremenoj istoriji čovječanstva.

On je kazao da su te vrijednosti, kao sastavni dio multietničnosti, multikonfesionalnosti i multikulturalnosti, koje prožimaju državno biće Crne Gore, dodatna inspiracija za brže prevazilaženje posljedica pandemije združenim naporima.

“Ponosni smo kako je Crna Gora odgovorila na ove nove izazove, u kojima je došao do izražaja puni smisao zajedništva, što je snažan podsticaj za nastavak reformi, jačanje institucija i izgradnju moderne države, koja je uvažena članica NATO i regionalni lider u pregovaračkom procesu sa Evropskom unijom”, naveo je Đukanović.

On je rekao da su Islamska zajednica i pripadnici islamske vjeroispovijesti sastavni dio svih uspjeha, i planova za budućnost naše zajedničke Crne Gore.

“Uz najbolje želje da praznik provedete u zdravlju, miru, blagostanju i porodičnoj sreći, uvažavajući date okolnosti, još jednom vam upućujem iskrene čestitke”, poručio je Đukanović.

Najčitanije