fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoPoljska donirala preko 60 hiljada Fajzer vakcina Crnoj Gori

Poljska donirala preko 60 hiljada Fajzer vakcina Crnoj Gori

Podgorica, (MINA) – Poljska je donirala Crnoj Gori 60.840 doza Fajzer vakcina protiv koronavirusa, saopštili su iz Ministarstva zdravlja, dodajući da je donaciju uručila prva dama Poljske Agata Kornhauser Duda.

Iz Ministarstva su naveli da je Kornhauser Duda tu donaciju danas uručila ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović, u okviru zvanične posjete predsjednika Poljske Andžeja Dude.

Borovinić Bojović je navela da je, u posljednje dvije godine, borba cijelog svijeta usmjerena na suzbijanje pandemije.

Ona je dodala da Crna Gora ulaže sve svoje napore, kako bi bila dio globnih rješenja, koji bi vodili povratku normalnom životu.

“Vakcine, uz poštovanje propisanih epidemioloških mjera, naše su glavno sredstvo da ostvarimo cilj, a to svakako jeste život koji smo živjeli prije prošle godine, život bez COVID-a”, navela je Borovinić Bojović.

Ona je dodala da je, zbog toga, donacija posebno značajna za Crnu Goru.

“Uz dovoljan broj vakcina i vakcinisanih, moći ćemo da spasimo ljudske živote, a to je naša osnovna misija”, istakla je Borovinić Bojović.

Ona je ponovo pozvala sve građane da se vakcinišu i, kako je kazala, izbjegnu teške posljedice koje COVID infekcija nosi sa sobom.

Kornhauser Duda je podsjetila da je ambasador Poljske, početkom novembra, Crnoj Gori uručio donaciju od 40 hiljada vakcina.

“Nadam se da će upravo ova donacija pomoći da se veliki broj stanovnika Crne Gore vakciniše i da ćemo, zahvaljujući međunarodnoj solidarnosti, uspjeti da izađemo na kraj sa koronavirusom”, poručila je Kornhauser Duda.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...