fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDruštvo da nastoji da očuva stadard građana i radna mjesta

Društvo da nastoji da očuva stadard građana i radna mjesta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Društvo treba da nastoji da se, usljed pandemije izazvane koronavirusom, očuva zdravlje građana, ali i da se usljed tog izazova sačuvaju postojeći standard i radna mjesta, saopšteno je iz Saveza sindikata (SSCG).

Iz SSCG su u Prvomajskom proglasu kazali da socijalni dijalog, pravo na organizovanje i kolektivno pregovaranje moraju biti sastavni dio programa ekonomskog i socijalnog oporavka.

“Radna mjesta se moraju očuvati kao i dostojenstven rad u zdravim i sigurnim uslovima rada, uz borbu protiv nesigurne i neformalne ekonomije, a zarada mora omogućiti dostojanstven život svih zaposlenih i njihovih porodica”, navodi se u saopštenju SSCG.

Adekvatna socijalna zaštita mora, kako se dodaje, obezbjediti i adekvatnu pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva, pri čemu niko ne smije biti zaboravljen.

“Posebno odajemo priznanje zaposlenima u zdravstvu i svim onima koji su za vrijeme aktuelne pandemije bili na svojim radnim mjestima i požrtvovanim radom dali veliki doprinos u sprečavanju mogućih teških posljedica za sve građane”, rekli su iz SSCG.

SSCG svim zaposlenima čestita Prvi maj – Međunarodni praznik rada.

“Naša poruka je – samo solidarno, jedinstveno i složno se možemo boriti za bolje uslove rada, adekvatnu zaštitu na radu, veće zarade i sigurna radna mjesta. Solidarni i jedinstveni smo jači”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

putevi crna gora

Putevi mjestimično mokri

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros se saobraća po mjestimično mokrim putevima, saopšteno...