fbpx
NaslovnicaCrna GoraDPS: Sastavljanje nove vlade obilježili diletantizam, šarlatanstvo

DPS: Sastavljanje nove vlade obilježili diletantizam, šarlatanstvo


Podgorica, (MINA) – Sastavljanje nove crnogorske vlade obilježili su diletantizam, šarlatanstvo i opšte nepovjerenje aktera, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Kandidat za poslnika DPS-a Mihailo Anđušić, rekao je da je crnogorskoj javnosti, koju je, kako je naveo, mandtar uporno insistirajući na crkvenoj terminologiji, prekrstio u “blagosloven narod”, u petak predstavljen kompletan sastav nove vlade.

Anđušić je kazao da je to bio pretposljednji čin predstave u kojoj se “ne zna po kom kriterijumu su uloge podijeljene”.

On je kazao da je jasno da se radnja vrti oko toga ko će koga prevariti, obmanuti, izraditi. “Ova predstava je jedinstvenog žanra, i u njoj se na dnevnoj bazi smjenjuju komični i tragični elementi”.

“Glumci, ministri, apostoli, kako god se zvali – ulaze, izlaze, po svom nahođenju, režiser odnosno mandatar, juri po ulici kandidate da mu popune ansambl…. Sporedni glumci, u vidu DF i njihovih koalicionih partnera, iako su dio predstave, zvižde iza bine i ometaju predstavu”, naveo je Anđušić.

Prema njegovim riječima, ova epizoda crnogorske političke istorije, koja se zvala formiranje vlade, ostaće upamćena, po neodgovornosti nove parlamentarne većine.

“Diletantizmu i šarlatanskom pristupu ovom zadatku, gafovima i bizarnim izjavama mandatara, činjenici da je Vlada rekonstruisana i prije nego je formirana, a da je jedan apostol u pokušaju, zadužen za resor odbrane, izbačen prije nego što je i ušao u Vladu”, kazao je Anđušić.

On smatra da je nova parlamentarna većina formirana na neprirodan način i da to sada znaju i svi građani Crne Gore.

“O tom, naopakom i skaradnom miješanju Crkve i mešetarenju raznih kontroverznih likova u izbore svjedoče ovih dana i akteri tog procesa”, rekao je Anđušić.

On je kazao da je zato jasno da će taj “eksperiment, kratko trajati i da će služiti za nauk onima koji su zaboravili na mudru misao velikog crnogorskog pravnika, Valtazara Bogišića, “što se grbo rodi, vrijeme ne ispravi”.

Najčitanije

Cijene nafte pale nakon iranskih poruka

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema...