fbpx
NaslovnicaCrna GoraDogovor DF-a i Demokrata o rekonstrukciji Vlade

Dogovor DF-a i Demokrata o rekonstrukciji Vlade

Podgorica, (MINA) – Aktuelnu Vladu treba rekonstruisati da umjesto 12 ima 18 ministarstava i tri potpredsjednika, smatraju u Demokratskom frontu (DF) i Demokratama.

U zajedničkom saopštenju DF- a i Demokrata navodi se da je na posljednjem sastanku predstavnika parlamentarne većine, dogovoreno da ta dva subjekta treba da postignu dogovor o rješavanju otvorenih političkih pitanja koja onemogućavaju redovno funkcionisanje i da ostali neće biti kočnica.

Nakon konsultacija koje su obavljene, postignut je, kako su kazali iz DF-a i Demokrata, zaključak da je potrebno rekonstruisati Vladu.

“Na način da umjesto prethodnih 12 ima 18 ministarstava i tri potpredsjednika, s tim da bi potpredsjednici mogli biti i resorni ministri”, kaže se u zajedničkom saopštenju DF-a i Demokrata.

Oni su kazali da bi se podjela odjeljenja pregovarala sa formalnim predgovornikom rekonstrukcije Vlade, a političke organizacije bi se, kako se dodaje, složile sa propisanim procedurama i demokratskim standardima da bi svoje predstavnike vodila.

DF i Demokrate poručuju da će tužilaštvo biti izabrano na sjednici na kojoj se bude birala rekonstruisana Vlada.

“Na prethodno naveden način otvorena politička pitanja će biti riješena, osnažena 42. Vlada i postigla neophodan nivo političke stabilnosti neophodne za dalje reformske procese”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Uprava policije, budva, silovanje

Uhapšen osumnjičeni za silovanje

Podgorica, (MINA) – Službenici budvanske policije uhapsili su M.J. (21) iz Bijelog Polja osumnjičenog...