fbpx
NaslovnicaCrna GoraDNP će glasati za interpelacije o nepovjerenju Raduloviću, Stijoviću i Bratić

DNP će glasati za interpelacije o nepovjerenju Raduloviću, Stijoviću i Bratić

Podgorica, (MINA) – Poslanici Demokratske narodne partije (DNP) glasaće za interpelacije o nepovjerenju ministrima Đorđu Raduloviću, Aleksandru Stijoviću i Vesni Bratić, saopštili su iz te stranke i dodali da će potpisati svaku inicijativu o interpelaciji za ministra Ratka Mitrovića.

Iz DNP-a su to kazali u reagovanju na odluku Vlade da razriješi direktoricu Nacionalnih parkova, Jelena Kljajević.

Iz DNP-a su rekli da je odlukom odumiruće Vlade Kljajević smijenjena, i to, kako su rekli, u sramnoj kadrovskoj kombinatorici Zdravka Krivokapića, Ratka Mitrovića i Žane Praščević.

“Nakon što su kadrovi DNP-a već eliminisani iz Monteputa, Uprave za šume, Barske plovidbe i desetine drugih odbora i sistema, ostaje nam da konstatujemo da ovakvoj Vladi nije potrebna podrška poslanika DNP-a, i da ćemo se u skladu s tim i ponašati prilikom predstojećih glasanja u Skupštini”, kaže se u saopštenju.

Iz DNP-a navode da će poslanici te partije, nakon konsultacija sa stranačkim organima, glasati za interpelacije o nepovjerenju ministrima Đorđu Raduloviću, Aleksandru Stijoviću i Vesni Bratić.

“Pošto su pomenuti ministri dosad redovno na Vladi glasali za eliminaciju kadrova DNP-a, više zaista nemamo nikakvu obavezu prema kadrovima Zdravka Krivokapića i njegovoj mjeri istine, kojoj bi i baron Minhauzen pozavidio”, kazali su oni.

Dodaje se da će poslanici DNP-a potpisati svaku inicijativu o interpelaciji za ministra urbanizma i prostornog planiranja Ratka Mitrovića, kao i za osobe, koja su sa njim povezana, jer je, kako su rekli, Mitrović posljednja adresa u Crnoj Gori, koja može podnositi predloge za nečiju smjenu a da prije toga sam ne bude smijenjen i procesuiran.

“O Žani Praščević tek nećemo trošiti riječi već ćemo sačekati ishod sudskih postupaka koji će se voditi protiv nje, ali i nekih postupaka koji se pokušavaju prikriti pronalaženjem “dobrovoljaca” i ljekarskih uvjerenja kako bi se pobjeglo od istine”, navodi se usaopštenju.

DNP-a poručuje da ni Prašćević, ni “divlji graditelj Mitrović”, neće izbjeći krivično pravnu odgovornost zbog brojnih zloupotreba službenog položaja.

Oni su, govoreći o, kako su rekli, nedostojnom Krivokapiću, kazali da je sve što je obećao, slagao i narod i crkvu.

“DNP još jednom ističe da je riječ o malicioznom političkom diletantu, koji je umislio da je ovaj narod toliko naivan da ga već odavno nije pročitao kao nesposobnog revanšistu posebnih stanja koji je postao sveopšti predmet sprdnje”, kaže se u saopštenju.

Iz DNP-a navode da pružaju punu podršku Kljajevi jer je svojim, kako su rekli, profesionalnim i ljudskim kvalitetima i angažmanom uspjela da oporavi posrnule Nacionalne parkove i pokaže da je dostojna funkcije koju je obavljala.

“A onima, koji su se danas prodali zbog kratkoročne funkcije, izdavši svoje najbliže, DNP poručuje da zaslužuju samo prezir i nepomen, kao i da će vrlo brzo biti smijenjeni, a onda će im izazov biti i da izađu u narod. A DNP-u to nikada nije bio problem”, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije