fbpx
NaslovnicaCrna GoraDemokratija i pravda moraju biti dio državotvorne politike

Demokratija i pravda moraju biti dio državotvorne politike

Podgorica, (MINA) – Demokratija i pravda u Crnoj Gori moraju biti dio državotvorne politike, kazao je počasni predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić, navodeći da je to najbolja i jedina odbrana države.

Krivokapić je, kako je saopšteno iz SDP-a, povodom Dana nezavisnosti Crne Gore položio vijenac na spomenik Petru II Petroviću Njegošu na Lovćenu.

„Svako uspinjanje u nezavisnoj Crnoj Gori pred lice Njegoša nas podsjeti na snagu stvaralaštva koja je održala Crnu Goru, znamo njegovo pjesništvo ali zaboravljamo kako se stvaraju država i institucije“, rekao je Krivokapić.

Crna Gora je, kako je kazao, skliznula iz demokratije u ne-demokratiju i to je posljednje upozorenje za državotvornu politiku da se okrene Ustavu i jačanju institucija.

„Bez toga ne može biti odbrane Crne Gore“, poručio je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, demokratija u modernom vremenu najbolja i jedina odbrana Crne Gore.

„Ona je uslov za pravdu i pošten život građana, za pristojno življenje građana i za jaku Crnu Goru. Ko god hoće da se zove državotvorcem, to mu je prvi zadatak, da se vratimo među demokratije“, rekao je Krivokapić.

To je, kako je naveo, ujedno i poruka građanima da ne idu protiv otadžbine koju su stvarali njihovi preci, „da ne budu tuđa sreća, a svoja i naša nesreća i da nemaju druge kuće nego Crne Gore“.

„Samo tako, sa vlašću koja je spremna da krene prema demokratiji i ovom opozicijom koja hoće biti u svojoj otadžbini i svojoj jedinoj kući Crnoj Gori, možemo se dogovoriti oko razvoja i boljeg života građana“, poručio je Krivokapić.

Najčitanije