fbpx
NaslovnicaCrna GoraDemokratama će vlast biti pusta želja dok je Đukanovića

Demokratama će vlast biti pusta želja dok je Đukanovića

Podgorica, (MINA) – Demokratama će, dokle god je lidera Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića, vlast biti samo pusta želja i “promo” fantazija, poručeno je iz DPS-a.

Demokrate su ranije saopštile da DPS uzalud pokušava da opstruira proces sveobuhvatnih izbornih reformi i da je gotovo sa korišćenje svih državnih resursa za nečasne namjere vladajuće stranke.

Predsjednik Savjeta mladih DPS-a, Nikola Pešić, rekao je da Demokrate u hipereprodukciji saopštenja, udaljavaju od realnosti i nastavljaju sve dublje da tumaraju putevima svojih zabluda.

„Demokrate svakom novom rečenicom samo pokazuju svoju demagogiju i licemjerje, dvije karakteristike koje su najviše doprinijele svim njihovim neuspjesima, podjelama, zavadama i na kraju, poziciji samoumišljenih pretendenata na vlast, kojoj na njihovu žalost, a na sreću građana Crne Gore, ne mogu ni prići“, naveo je Pešić u reagovanju.

On je pitao Demokrate da li su, u opštinama gdje participiraju u vlasti, promjenili oznake bb na adresama.

„Taj posao je u nadležnosti lokalne samouprave, zar ne? Vjerovatno prije niste stigli da razmišljate o takvim “ trivijalnostima”, jer ste, po tvrdnjama vaših koalicionih partnera i bivših funkcionera pravili razne kombinacije, zapošljavali rođake, zloupotrebljavali državne resurse“, naveo je Pešić.

On je rekao da su tužilaštvo i sudstvo nezavisni, u skladu sa zakonima na kojima je insistirala opozicija, i da je izvršna vlast nema nikakvih mehanizama uticaja na odluke ovih grana vlasti.

„Osnovano sumnjamo, iz svega što ste radili do sad, da bi ste se vi drugačije odnosili prema nezavisnim institucijama. Upravo onako kako preko promo tabloida crtate mete onim koji se ne slažu sa vašim mišljenjem“, dodao je Pešić.

Prema njegovi riječima, DPS ispunjava ono što obeća, što je jedan od razloga velike podrške birača.

„Crna Gora je postala nezavisna iako to niste htjeli, članica NATO-a iako ste i to opstruirali. Uprkos vašim željama i mračnim prognozama koje lansirate preko “promo” glasila, Crna Gora je najnaprednija ekonomija u regionu i lider u evropskim integracijama“, rekao je Pešić.

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu