fbpx
NaslovnicaCrna GoraDamjanović: Lokalni izbori u Nikšiću prelomni momenat

Damjanović: Lokalni izbori u Nikšiću prelomni momenat

Podgorica, (MINA) – Lokalni izbori u Nikšiću su prelomni momenat povratka Crne Gore daljem razvoju, prosperitetu i evropskom putu napretka, ocijenila je nosilac liste Evropski tim za Nikšić Sanja Damjanović, navodeći da će taj grad ostati svetionik društvenog razvoja države.

Ona je, kako je saopšteno iz te koalicije, kazala da se Nikšić danas još jednom nalazi na braniku odbrane Crne Gore.

“Lokalni izbori u našem gradu su prelomni momenat kad Crnu Goru moramo vratiti daljem razvoju, prosperitetu i evropskom putu napretka. Težnju ka takvom rezultatu oslikava raznolik sastav naše koalicione liste koja predstavlja Evropski tim za Nikšić”, rekla je Damjanović.

Ona je kazala da će Nikšić ostati svetionik društvenog razvoja države.

“Jer ćemo nastaviti da mijenjamo grad nabolje”, poručila je Damjanović.

Ona je kazala da je aktuelna vlast za svega tri mjeseca degradirala i urušila državni sistem, “koji svojom nesposobnošću vodi ka totalnoj blokadi”.

“Napravila brojna krivična djela, a obiljem neznanja o nadležnostima i ovlašćenjima kršila zakone i Ustav”, rekla je Damjanović.

Ona je kazala da je aktuelna vlast uspjela preko noći da se zaduži 750 miliona EUR “i o tome su nas obavijestili tvitom.”

“Nijesu bili u stanju da obezbijede vakcine, čime su dramatično ugrozili javno zdravlje naših građana i prouzrokovali brojne ljudske gubitke”, navela je Damjanović.

Kako je kazala, “aktuelna vlast je u Univerzitet Crne Gore indoktrinirala velikosrpstvo i izvođače radova projekta srpski svet”.

“Olako su likvidirali i ugasili crnogorski nacionalni i ekononski brend avio kompaniju Montenegro Airlines. Živimo u konstantnom strahu i tenzijama izazvanim nacionalističkim divljaštvom”, rekla je Damjanović.

To su, kako je kazala, samo neke od mnogih “podlih zloupotreba”.

“Ali i elementarnog neznanja i nepoznavanja načina funkcionisanja državnog aparata od strane članova Vlade”, navela je Damjanović.

Najčitanije