fbpx
NaslovnicaCrna GoraDačić: Odluka o zatvaranju granice besmislen čin

Dačić: Odluka o zatvaranju granice besmislen čin

Beograd, (MINA) – Odluka vlasti u Podgorici da zatvore granicu za državljane Srbije je smiješan i besmislen čin, a imaće i direktne štetne posljedice isključivo za građane Crne Gore, poručio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Dačić je za “Blic”, komentarišući potez koji su crnogorske vlasti objavile danas poslije podne, rekao da vlada Mila Đukanovića „namjerno nije stavila Srbiju na listu država čiji građani mogu slobodno da uđu na prostor Crne Gore“.

“To pokazuje njihov odnos prema Srbiji. Ako građani Srbije mogu slobodno u Mađarsku, Grčku, Bugarsku, zašto ne bi mogli i u Crnu Goru? Zaista smiješno i pokazuje do kog je nivoa došla državna politika Crne Gore. Oni povlače poteze koji su na sopstvenu štetu i koji su porazni za njihove građane”, istakao je Dačić, prenosi Tanjug.

Dačič je naveo da je crnogorska vlast zapravo rekla da joj “ne trebaju turisti iz Srbije”.

“A koje će onda turiste imati? Crnogorska vlast je time poslala i poruku gdje treba da idu naši građani kao turisti i gdje da ostave svoje pare”, poručio je Dačić.

Na pitanje koje on razloge vidi kao presudne za ovakvu odluku Podgorice, Dačić je kazao da su to svakako politički razlozi.

“Kada je o nama riječ, mi smo donijeli odluku o otvaranju granica i građani Crne Gore mogu nesmetano da uđu u Srbiju bez problema i ograničenja. To je odnos Srbije, a eto kakav je odnos Crne Gore. Oni sve gledaju kroz problem koji imaju sa Srpskom crkvom, odnosno Mitropolijom i što se toliko naroda deklariše kao Srbi ili vjernici SPC. Jednostavno, očito imaju problem sa srpskim narodom”, kazao je Dačić.

Prema njegovim riječima, Srbija za sada neće upućivati protestnu notu Crnoj Gori.

“Umjesto da se trude da privuku turiste, oni neće da puste slobodan protok ljudi. Ne znam šta građani Crne Gore o svemu ovome misle, posebno oni na primorju. I posle ovog smiješnog poteza vlasti u Podgorici, mi ostajemo pri našoj odluci da građani Crne Gore mogu u Srbiju”, kazao je Dačić.

Najčitanije