Naslovnica Crna Gora Crnogorski studenti do praktičnog znanja u Francuskoj

Crnogorski studenti do praktičnog znanja u Francuskoj

Podgorica, (MINA) – Studenti četvrte, pete i šeste godine Medicinskog fakulteta u Podgorici dio praktičnog znanja moći će da stiču na francuskim fakultetima, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Iz tog resora su kazali da je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović tokom posjete Francuskoj dogovorila Memorandum o saradnji, sa dekanom Medicinskog fakulteta Univerziteta Paris Saclay, profesorom Didieom Samuelom.

Podsjeća se da je ranije Borovinić Bojović sa kolegama u francuskom Ministarstvu solidarnosti i zdravlja dogovorila da dio crnogorskih specijalizanata i subspecijalizanata provede od godine do dvije staža u najvećoj bolničkoj grupi u Evropi AP-HP sa sjedištem u Parizu.

Navodi se da je namjere dva ministarstva podržao i princ Nikola Petrović Njegoš, sa kojim je Borovinić Bojović razgovarala tokom posjete Francuskoj.

“U razgovoru sa ministarkom, princ Nikola Petrović Njegoš najavio je da će Fondacija finansirati kurs francuskog jezika za sve crnogorske ljekare kojima je, za staž ili praksu u Francuskoj, potreban odgovarajući nivo znanja francuskog jezika”, navodi se u saopštenju.

Najčitanije