fbpx
NaslovnicaCrna GoraCKCG: Pomoć se svakodnevno dijeli širom Crne Gore

CKCG: Pomoć se svakodnevno dijeli širom Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Crveni krst Crne Gore (KCCG) je, od početka situacije u vezi sa koronavirusom, veoma aktivan u ublažavanju njenih posljedica, kroz pružanje pomoći ugroženim građanima, saopšteno je iz te organizacije.

Iz KCCG su kazali da su do sada pomogli 9.255 porodica, odnosno pojedinaca, a od toga su podijelili humanitarne pakete za njih 6.148, obavili nabavku za 1.473 osobe kojima je preporučeno da ne napuštaju svoje domove i pružili psiho-socijalno podršku za 1.634 osobe.

Navodi se da je na terenu angažovano 450 volontera, stotinu zaposlenih i 130 geronto domaćica Crvenog krsta.

„Oni svakodnevno, širom Crne Gore, dobijaju preko hiljadu poziva i zahtjeva za pomoć. Pružanje podrške se kontinuirano odvija u svim opštinama putem opštinskih organizacija Crvenog krsta i trude se da pomognu što veći broj socijalno ugroženih porodica i pojedinaca“, kaže se u saopštenju.

Iz CKCG su zahvalili donatorima koji su ih dosad podržali,“ ali i onima čija podrška stiže ovih dana“.

„Calgo MN nam je donirao pomoć u higijenskim sredstvima (maramice, papirne i vlažne – tri hiljade komada i pelene za bebe – 1.150 komada). Kompanije Imlek je donirala deset hiljada litara mliječnih proizvoda, a Fashion Company (Forever Friends fondacija) je donirala 72 tone brašna“, kaže se u saopštenju.

Kako su kazali, prehrambene artikle dobili su od firme Klikovac (300 kesa), firme Mićoni metal (100 paketa), kao i od ING CON-a i DDM Vuksanović (300 litara ulja, 600 kilograma šećera, 300 kilograma pirinča, 800 pakovanja makarona).

„Dental Group nam je donirala 2,5 hiljada pari rukavica. Svu pomoć koju dobijamo, šaljemo na teren našim opštinskim organizacijama, koje istu dijele najugroženijim korisnicima“, navodi se u saopštenju.

Prema njihovim riječima, restoran Mashala art donirao je 100 obroka, a firma Genex konzerviranu hranu i jogurt za 100 korisnika i te donacije se svakodnevno dijele onima koji nemaju sredstava da obezbijede sebi i porodici dnevni obrok.

„Građani su do sada uplatili na naš račun 5.890 EUR, a privredni subjekti 6,6 hiljada, pa se i njima posebno zahvaljujemo”, kaže se u saopštenju.

Oni su naveli da su sve donacije vrlo značajne, posebno zbog velikog broja zahtjeva koje svakodnevno dobijaju.

“Nadamo se da će ovim primjerima humanosti i solidarnosti biti vođeni i drugi subjekti u Crnoj Gori”, poručili su iz KCCG.

Dodaje se da će se donacije opredijeljene za saniranje posljedica situacije sa koronavirusom i dalje dijeliti putem Crvenog krsta.

„Apelujemo na sve pojedince i organizacije da doprinesu odgovoru na potrebe najugroženijih građana“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije