fbpx
NaslovnicaCrna GoraSDT da dostavi odvojene zahtjeve

SDT da dostavi odvojene zahtjeve

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Skupštine Ivan Brajović vratio je Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) zahtjev za skidanje imuniteta poslaniku Demokratskog fronta Nebojši Medojeviću i tražio da dostave jedan zahtjev za pokretanje krivičnog postupka, a drugi za eventualno određivanje pritvora.

Brajović je, na konferenciji za novinare, kazao da je dobio zahtjev od SDT-a, kojim se traži da Skupština odobri pokretanje krivičnog postupka i određivanje pritvora za Medojevića.

„Vratio sam zahtjev glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću i tražio da izmijeni dostavljeni zahtjev i dostavi jedan zahtjev za pokretanje krivičnog postupka, a drugi za eventualno određivanja pritvora“, rekao je Brajović.

Kako je naveo, kada zahtjeve bude primio, uputiće ih na dalju proceduru Administrativnom odboru.

Brajović je objasnio da je Administrativni odbor jednoglasno donio zaključke o tome da su pokretanje krivičnog postupka i određivanje pritvora dvije odvojene pravne radnje.

„Skupština Crne Gore ubuduće će se posebno izjašnjavati o dva odvojena predloga Administrativnog odbora, odnosno posebno o predlogu odluke za odobrenje pokretanja krivičnog postupka i posebno o predlogu odluke za odobrenje određivanja pritvora“, kazao je Brajović.

On je podsjetio da institut imuniteta ne šteti samo pojedinačni interes poslanika, već prije svega nezavisnost i autoritet parlamenta, podjelu vlasti i slobodu misli i govora poslanika.

„Naravno, neopbodno je i podrazumjevajuće odgovorno obavljanje poslaničke funkcije“, istakao je Brajović.

Najčitanije

Pejović i Dabović na SP u krosu

Podgorica, (MINA) - Beograd će u subotu biti domaćin 45. Svjetskog prvenstva u krosu,...