fbpx
NaslovnicaCrna GoraBošković: Vulinovo ponašanje tragikomično

Bošković: Vulinovo ponašanje tragikomično

Brisel, (MINA) – Ponašanje ministra odbrane Srbije, Aleksandra Vulina, prilikom posjete Crnoj Gori tragikomično je i predstavlja politički performans, ocijenio je crnogorski ministar odbrane, Predrag Bošković.

Vulin je, nakon što mu nije dozvoljeno da sa oficirima Vojske Srbije dođe u uniformi u Crnu Goru, rekao da da mu je žao što je srpska uniforma toliko strašna u Crnoj Gori i da “sve što se desi u Hrvatskoj, desi se na kraju i u Crnoj Gori”.

Vulin je sa delegacijom položio u ponedjeljak vijenac na grob bivšeg saveznog ministra odbrane Pavla Bulatovića u Gornjim Rovcima.

Bošković je crnogorskim novinarima u Briselu kazao da bi sve ono što radi i izjavljuje Vulin u zadnje vrijeme bilo smiješno da nije ministar odbrane države Srbije.

“Ovako je tragikomično i njegov nacionalsocijalizam, koji isijava u posljednje vrijeme, najviše škodi interesima Srbije. Tako je i ovaj politički performans, koji je juče izvodio po Crnoj Gori”, kazao je Bošković.

On je poručio da će se Crna Gora uvijek ponašati u skladu sa zakonom i Ustavom.

Bošković je kazao da Crna Gora poštuje i državu Srbiju i svaki njen državni organ, pa čak, kako je kazao, i u situaciji kao u ponedjeljak ili prethodnih mjeseci kada Vulin i njemu slični predstavnici ne poštuju „ni nas, ni naše zakone ni uobičajnu diplomatsku praksu“.

“To što se Vulin stavio u red svih anticrnogorskih elemenata, koji dolaze iz Srbije, i koji su oličeni u Crnoj Gori u Demokratskom frontu, to je njegova stvar. Ako to ne smeta državnim organima Srbije, onda ne smeta ni nama”, kazao je Bošković.

On je rekao da je to dobar pokazatelj Crnoj Gori kako i na koji način treba da se odredi.

“Prema tome i Crna Gora će to svakako znati da prepozna i da se kvalitetno o tom odredi”, kazao je Bošković.

Bošković je poručio i da je nevjerovatno i da to Crna Gora nikada sebi ne bi dozvolila da lične i porodične tragedije koristimo u političke svrhe, radi sticanja jeftinih političkih poena.

“Na taj način je pokazao da mu ništa nije sveto niti drži do digniteta”, rekao je Bošković.

On smatra da je Vulinove izjave na najbolji način demantovao srpski ambasador u Crnoj Gori, Vladimir Božović.

Komentarišući to što ga je mitropolit crnogorski primorski Amfilohije kritikovao jer nije bio na parastoru povodom 20 godina od ubistva ministra odbrane nekadašnje SRJ Pavla Bulatovića, Bošković je rekao da niti želi niti hoće niti mu je cilj da ulazi u polemiku sa Ristom Radovićem.

“To je njegovo pravo da misli o bilo kome na način na koji želi, tako da ću ostaviti građanima Crne Gore da procijene ko lične i porodične tragedije u Crnoj Gori koristi za sticanje lične koristi ili nekih političkih i ličnih beneficija”, kazao je Bošković.

Najčitanije

Izabran novi Odbor direktora CEDIS-a

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Odbor direktora Elektroprivrede (EPCG) je, u svojstvu Skupštine akcionara Crnogorskog elektrodistributivog...