fbpx
NaslovnicaCrna GoraBošković: Nakon korone Crna Gora opet na udaru dezinformacija

Bošković: Nakon korone Crna Gora opet na udaru dezinformacija

Podgorica, (MINA) – Crna Gora se, nakon što je epidemija koronavirusa stavljena pod kontrolu, ponovo našla na udaru dezinformacija, kazao je ministar odbrane Predrag Bošković.

On je naveo da je to urađeno s ciljem stvaranja osjećaja nestabilnosti i ugroženosti, i predstavljanja Crne Gore kao nestabilnog faktora, kako na unutrašnjem, tako i na međunarodnom planu.

Bošković je za Radio Crne Gore kazao da je za očekivati ponovno miješanje u unutrašnje stvari zemlje, uoči predstojećih parlamentanih izbora.

On je podsjetio da smo svjedoci velikog miješanja u unutrašnja pitanja Crne Gore u posljednjih pola godine, korišćenjem Zakona o slobodi vjeroispovijesti, kako bi se na državu udarilo svim oružjem, prenosi RTCG.

“Bili smo svjedoci u prva tri mjeseca ove godine da je ta kampanja postala toliko očigledna da se nije više skrivala iza nekih diplomatskih kanala, već je bila direktno usmjerena protiv Crne Gore sa najviših adresa u Rusiji i Srbiji”, kazao je Bošković.

Prema njegovim riječima, globalna kriza koja je zadesila svijet je to malo usporila.

“Ali kako se kriza postepeno stavlja pod kontrolu, svjedoci smo da je opet na dnevnom redu strahovit pritisak na Crnu Goru”, rekao je Bošković.

On smatra da se to ogleda kroz strahovitu kampanju dezinformacija, stvaranja osjećaja nestabilnosti i ugroženosti u samoj Crnoj Gori, odnosno predstavljanja zemlje, kako na unutrašnjem, tako i međunarodnom planu, kao nestabilnog faktora koji ne zavređuje da se svrsta u red savremenih evropskih demokratija.

Bošković je poručio da će Crna Gora, kao i ranije, imati odgovor na sve to.

“Siguran sam da će, bez obzira što će se ta retorika povećavati kako se približavamo našim izborima, institucije na jedan kvalitetan način imati odgovore na sve to i da ćemo izbore dočekati u kvalitetnoj atmosferi, tako ih završiti i poslije toga se nadam, u mirnijem ambijentu krenuti u ekonomski razvoj”, rekao je Bošković.

Govoreći o dostignućima zemlje za tri godine članstva u NATO alijansi, Bošković je rekao da svaki građanin prepoznaje da je Crna Gora danas mnogo spremnija za izazove, a da su kapaciteti sa kojima raspolaže značajno veći.

“Sposobnosti naših pripadnika Vojske Crne Gore (VCG) su podignuti na značajno veći nivo, tako da je to nemjerljiv doprinos onoga što smo uradili u prethodne tri godine”, kazao je Bošković.

On je ocijenio je da je VCG dala nemjerljiv doprinos u borbi protiv pandemije i podsjetio da je Vlada prethodnih godina investirala značajna sredstva u podizanje kapaciteta mobilizacije crnogorskih oružanih snaga.

Bošković je kazao da će se sa tim nastaviti u narednom periodu.

“Ono što je mnogo važnije je da se upravo u ovakvim situacijama, kao što su prethodna tri mjeseca, pokazuje koliko je bila ispravna odluka prije tri godine kad smo krenuli u investiranje u naše oružane snage”, rekao je Bošković.

Najčitanije

Danas počinje isplata penzija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Isplata februarskih penzija počeće danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i...