fbpx
NaslovnicaCrna GoraBjelica podnio ostavku na članstvo u UO UCG

Bjelica podnio ostavku na članstvo u UO UCG

Podgorica, (MINA) – Profesor Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Duško Bjelica podnio je ostavku na mjesto člana Upravnog odbora (UO) Univerziteta Crne Gore (UCG).

Bjelica je kazao da ostavku podnosi sa obzirom da je UO UCG prihvatio negativno mišljenje vršioca funkcije rektora na jednoglasni predlog Vijeća Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje po javnom konkursu za izbor dekana te ustanove, ne uzimajući u obzir prigovor na to mišljenje zaposlenih na Fakultetu.

On je u obrazloženju ostavke naveo da se na javni konkurs za izbor dekana Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje prijavio 22. januara ove godine.

“Nakon što sam dan ranije podnio pismenu ostavku na funkciju predsjednika UO UCG, i jednogasno predložen na tajnom glasanju od strane Vijeća Fakulteta”, piše u obrazloženju ostavke.

Prema riječima Bjelice, vršilac funkcije rektora neopravdano je dao negativno mišljenje na prijedlog Vijeća Fakulteta.

On je rekao da je negativno mišljenje koje se, kako je kazao, zasnivalo na poručenim novinskim člancima iz pojedinih tabloida i izvještaju interne revizije iz perioda od prije deset godina kada je bio na mjestu dekana te ustanove, napisano tendenciozno, ostrašćeno i na neakademski način.

“Te kao takvo predstavlja očigledan primjer zloupotrebe položaja u cilju diskreditacije neistomišljenika na UCG”, naveo je Bjelica.

On je poručio da nije prekršio nijedan zakon, i da je radio savjesno i profesionalno u cilju razvoja Fakulteta i Univerziteta.

“Rezultati rada su na mojoj strani, što se može lako i potvrditi . Oni su međunarodno vidljivi i prepoznati za one koji to žele vidjeti”, naveo je Bjelica u obrazloženju ostavke.

Najčitanije