fbpx
NaslovnicaCrna GoraBeskompromisno procesuirati svako nepridržavanje naredbi

Beskompromisno procesuirati svako nepridržavanje naredbi

Podgorica, (MINA) – Zdravstveni sistem Crne Gore sprema se za nastavak suočavanja sa koronavirusom, saopštili su iz Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT) i pozvali nadležne institucije da nastave sa beskompromisnim procesuiranjem svakog nepridržavanja naredbi.

Na današnjoj sjednici NKT-a ocijenjeno je da Krizni medicinski štab, na čelu sa doktorom Rankom Lazovićem, pravovremeno i uspješno sprovodi sveobuhvatne mjere adaptacije crnogorskog zdravstvenog sistema na pandemiju koronavirusa.

„Takav pristup će biti najbolji mogući garant zaštite zdravlja i života građana i pružanja mogućih zdravstvenih usluga u skladu sa okolnostima“, kazali su iz NKT-a.

Konstatovano je da su mjere koje su preduzete nakon prvog saznanja o širenju infekcije u Tuzima dale rezultat, i da su novi izvještaji potvrdili punu opravdanost mjera preduzetih u cilju zaštite zdravlja građana Tuzi i šire.

„Visoko su ocijenjeni disciplina većine građana Tuzi, koji u potpunosti poštuju mjere, kao i saradnja i kooperativnost lokalne samouprave na čelu sa predsjednikom Opštine Nikom Đeljošajem“, kaže se u saopštenju.

Navodise da je NKT informisano o pojedinačnim pokušajima kršenja naredbi.

„Još jednom su pozvane sve državne institucije da, sa ciljem zaštite zdravlja i života građana, nastave da bez izuzetka procesuiraju svako kršenje naredbi“, kazali su iz NKT-a.

Na sjednici je konstatovano da je, i u vrijeme kada je cio svijet zaokupljen borbom protiv pandemije koronavirusa, uočeno širenje lažnih vijesti od pojedinaca i grupa koje nastoje da i ovu situaciju iskoriste za svoje destruktivne politike.

Nacionalno koordinaciono tijelo je odlučilo da se sanitarne knjižice koje posjeduju određene osobe, a kojima je istekao rok važenja, smatraju važećim do 30. juna.

Donijeta je odluka o formalnom proglašenju epidemije zarazne bolesti COVID 19, zbog koje je ugroženo čitavo područje Crne Gore.

Najčitanije