fbpx
NaslovnicaCrna GoraAbazović: Svima da bude jasno da je Crna Gora nezavisna država

Abazović: Svima da bude jasno da je Crna Gora nezavisna država

Podgorica, (MINA) – Svima, a naročito zvaničnima iz Beograda koji se poprilično bave Crnom Gorom u posljednje vrijeme, treba da bude jasno da je ona nezavisna država, koja samostalno odlučuje o svojoj sudbini i ne pristaje na poniženja, poručio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

On je Vijestima kazao da “ne postoji bojazan za povratak starog režima”.

Abazović je rekao da je, bez obzira na neke nesuglasice, teške riječi ili nervozu, siguran da svi predstavnici parlamentarne većine neće prokockati istorijski preokret koji se desio prošlog avgusta, kada je prvi put pokrenut demokratski točak.

“Naročito što pravu demontažu hobotnice tek očekujemo jer ona umnogome zavisi od pravosudnih organa koji su na putu svoje konsolidacije”, naveo je Abazović.

On je kazao da se situacija u Crnoj Gori predimenzionira, pogotovo van države.

“Mislim da ponekad, bez potrebe, predimenzioniramo situaciju i skloni smo podleći opštoj propagandi, koja se snažnije odvija van zemlje, nego u samoj Crnoj Gori”, rekao je Abazović.

On je dodao da je ovakvih situacija bilo i da su sve na kraju prevaziđene na prilično dobar način.

“Koliko je samo bilo napada u periodu odluka o nastupanju na izborima, formiranja Vlade, predlaganja mandatara, šta se sve dešavalo kada je na red došao Sporazum? Mnogo prašine, a malo konkretizacije. Zato, relaksirano”, naveo je Abazović.

On je istakao da svima treba da bude jasno da su nacionalni interesi Crne Gore ispred bilo kakvih partijskih kalkulacija.

“Mi moramo da afirmisemo građanski koncept i evropsku politiku i sve naše odluke moraju biti kompatibilne sa tim ciljevima. Oko toga nema rasprave”, kazao je Abazović.

On je podsjetio da Crna Gora vodi dobrosusjedsku politiku.

“Apelujem na sve aktere da se manemo nacionalizma, neprijateljstva i prošlosti, jer nam to nije donijelo ništa dobro. Budimo posvećeni rješenju problema i mijenjajmo budućnost”, naveo je Abazović.

On je poručio da je spreman na dijalog sa kolegama, koji je, kako je rekao, u ovom trenutku prijeko potreban.

“I premijer i lideri stranaka parlamentarne većine znaju da je izlaz iz ove situacije u razgovoru i dogovoru”, zaključio ja Abazović.

Najčitanije

Borusija u finalu Lige šampiona

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Borusije iz Dortmunda plasirali su se u finale Lige evropskih...