fbpx
NaslovnicaMina SportPotpisan Memorandum sa Japanskim olimpijskim komitetom

Potpisan Memorandum sa Japanskim olimpijskim komitetom

Podgorica, (MINA) – Predsjednici nacionalnih olimpijskih komiteta Crne Gore i Japana, Dušan Simonović i Jašuhiro Jamašita potpisali su danas u Tokiju Memorandum o saradnji.

Saopšteno je da je Memorandum potpisan u susret Olimpijskim igrama (OI) koje će naredne godine biti održane u Tokiju.

“Uzimajući u obzir obostranu želju za dodatnim razvijanjem kooperacije i ojačavanjem prijateljskih odnosa između sportista i sportistkinja naše dvije države, kao i razumijevanja između naroda Crne Gore i Japana, Crnogorski i Japanski olimpijski komitet saglasili su se da će ubuduće blisko sarađivati i razmjenjivati znanja i informacije u cilju razvoja sporta i olimpizma na svojim teritorijama”, piše u saopštenju.

Foto: COK

Navodi se da treba ohrabrivati razmjene koje se odnose na planirani razvoj sportista i trenera, a koje se odvijaju između nacionalnih sportskih saveza državae, radi učestvovanja u bilateralnim i multilateralnim takmičenjima, treninzima i obukama.

“Treba omogućiti i razmjene zvaničnika, osoblja, eksperata i naučnika radi njihovog učešća na seminarima, kursevima i sastancima”, piše u saopštenju.

Navodi se da se tokom prijateljskog sastanka najviše govorilo o pripremama za predstojeće Olimpijske igre, navodeći da se uprkos brojnim izazovima, one ulaze u završnicu u svim segmentima organizacije.

“To se prije svega odnosi kada je riječ o statusu sportskih objekata i Olimpijskog sela, a korišćenje napredne arhitekture i tehnologije obećava jedinstven doživljaj sportistima i svima koji će posjetiti glavni grad Japana u periodu od 24. jula do 9. avgusta 2020.godine”, piše u saopštenju Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Navodi se da je susret sa kolegama iz Japanskog olimpijskog komiteta jedan u nizu važnih sastanaka sa različitim partnerima u okviru projekta “Tokio 2020”, koje će delegacija COK-a na čelu s predsjednikom Dušanom Simonovićem imati tokom trodnevnog boravka u Japanu.

Najčitanije