fbpx
NaslovnicaCovid19Registrovan 31 novi slučaj infekcije koronavirusom

Registrovan 31 novi slučaj infekcije koronavirusom

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, registovan 31 novi slučaj infekcije koronavirusom, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ su kazali da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom ponedjeljka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.427 uzoraka na koronavirus.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice devet, iz Budve osam, Herceg Novog četiri, Kotora i Bara po tri i iz Nikšića, Bijelog Polja, Ulcinja i Pljevalja po jedan.

Udio novoopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za ponedjeljak je 2,17 odsto.

Vrijednost 14-dnevne stope kumulativne incidencije na nivou Crne Gore za ponedjeljak je 46,51.

“Tokom jučerašnjeg dana Institutu nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.621.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 26 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 322.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 100.519.

U Podgorici je trenutno aktivan 121 slučaj koronavirusa, u Budvi 51, Herceg Novom 24, Baru 20, Nikšiću 19, Kotoru 16, Pljevljima 14, Tivtu 13, Bijelom Polju 12 i na Cetinju 11.

U Beranama i Andrijevici aktivna su po četiri slučaja koronavirusa, u Šavniku i Tuzima po tri, na Žabljaku dva i u Petnjici, Danilovgradu, Kolašinu, Plavu i Ulcinju po jedan.

U Gusinju, Mojkovcu, Plužinama i Rožajama trenutno nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije