fbpx
NaslovnicaCovid19Preminula jedna osoba, registrovana 24 novopozitivna

Preminula jedna osoba, registrovana 24 novopozitivna

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je, od posljednjeg presjeka, preminula jedna osoba inficirana koronavirusom, a registrovana su 24 nova slučaja infekcije, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ su kazali da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa, tokom četvrtka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1,6 hiljada uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 11, Danilovgrada tri, Nikšića, Berana, Bijelog Polja i Pljevalja po dva i iz Rožaja i Andrijevice po jedan.

“Tokom jučerašnjeg dana Institutu je prijavljen jedan smrtni ishod kod pacijenta iz Herceg Novi starosti 82 godine“, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.597.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 41 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 473.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 99.914.

U Podgorici je trenutno aktivno 189 slučajeva koronavirusa, u Pljevljima 55, Rožajama 35, Bijelom Polju 33, Baru 24, Nikšiću 21, Budvi 18, Beranama 15, Tivtu 13, Tuzima deset, Herceg Novom devet i u Kotoru osam.

U Danilovgradu je aktivno sedam slučajeva koronavirusa, Andrijevici i Cetinju po šest, Mojkovcu i Petnjici po pet, Gusinju, Ulcinju i na Žabljaku po tri, u Plavu i Šavniku po dva i u Plužinama jedan.

U Kolašinu trenutno nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Najčitanije

EK: Izabrati predsjednika Vrhovnog suda

Podgorica, (MINA) – Izbor predsjednika Vrhovnog suda i napredak u izradi izmjena Zakona o...