fbpx
NaslovnicaCovid19Kavarić: Popuštanju mjera se još ne možemo nadati

Kavarić: Popuštanju mjera se još ne možemo nadati

Podgorica, (MINA) – Trenutna epidemiološka slika u Crnoj Gori pokazuje znake stabilizacije, a odraz je odgovornosti i discipline građana, ali je kvari i neodgovorno ponašanje pojedinaca i nepridržavanja mjera, kazao je direktor Doma zdravlja Podgorica Nebojša Kavarić.

On smatra da se ne treba nadati popuštanju mjera, jer situacija sa koronavirusom još nije optimalna.

Govoreći o otvaranju granica sa Srbijom, Bosnom i Hercegovinom, Makedonijom, Albanijom i Kosovom, Kavarić smatra da je to veliki izazov.

“Ipak, smatra da ne možemo biti „izolovani usred Evrope. Konsekvence postojati, ali ne možemo da budemo izolovani”, kazao je Kavarić u intervjuu za Pobjedu.

Kavarić, koji je prvu polovinu jula proveo u Rožajama, kazao je da je samo pravovremenom reakcijom i saradnjom te zdravstvene ustanove, Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) i Kriznog štaba situacija držana pod kontrolom.

On je, istakao da je prije nekoliko dana u tom gradu bilo devet oboljelih za jedan dan zbog nepoštovanja preporuka.

U Rožajama, kako je rekao Kavarić, i dalje sve radi po modelu koji je postavljen krajem juna, a epidemija u tom gradu je pod kontrolom.

“Trenutno su inficirane 42 osobe, 258 ih se oporavilo a 11 je umrlo od koronavirusa, od početka epidemije”, naveo je Kavarić.
(kraj) sni

Najčitanije