17 C
Podgorica
September 29, 2020.
Naslovnica Covid19 Iz Rusije i Azerbejdžana u Crnu Goru bez dodatnih uslova

Iz Rusije i Azerbejdžana u Crnu Goru bez dodatnih uslova

Podgorica, (MINA) – Rezidentima Rusije i Azerbejdžana biće dozvoljen ulazak u Crnu Goru bez dodatnih uslova, odlučilo je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT).

NKT je večeras ažurirao listu država čiji rezidenti mogu ući u Crnu Goru.

“Operativni štab za turističku privredu predložio je NKT-u, između ostalog, da Rusija i Azerbejdžan budu dodate na „zelenu listu“ država čiji rezidenti mogu da ulaze u Crnu Goru bez ostalih uslova, kao i da NKT razmotri dalju liberalizaciju ulaska u Crnu Goru rezidenata država Zapadnog Balkana”, kaže se u saopštenju Vlade.

Navodi se da je NKT, sagledavajući epidemiološku situaciju u državama okruženja, “i naročito pouzdanost i relevantnost dostupnih podataka, kao i potrebe naše turističke privrede i nacionalne interese Crne Gore”, ocijenilo da nema smetnji za liberalizaciju ulaska ruskih i azerbejdžanskih rezidenata.

“Dok je odluka o rezidentima država okruženja prolongirana dok Institut za javno zdravlje ne dostavi procjenu epidemiološkog rizika po Crnu Goru po osnovi liberalizacije ulaska rezidenata zemalja okruženja i to za svaku državu pojedinačno”, dodaje se u saopštenju.

NKT je, analizirajući djelovanje svih segmenata sistema, naročito istaklo profesionalan rad i veliko požrtvovanje zaposlenih u domovima za stare i Javnoj ustanovi Zavod „Komanski most“.

“Stoga je resornom ministarstvu preporučeno da se zaposlenima u ovim ustanovama dodijeli za vanredne napore jednokratna materijalna naknada”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

Epidemiološka situacija na Cetinju se pogoršava

Podgorica, (MINA) – Epidemiološka situacija na Cetinju se pogoršava, a preporuke nadležnih za sprečavanje...