fbpx
NaslovnicaCovid19Registrovana 34 nova slučaja infekcije

Registrovana 34 nova slučaja infekcije

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori su, od posljednjeg presjeka, registrovana 34 nova slučaja infekcije koronavirusom, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ su kazali su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa, tokom srijede završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.315 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 14, Budve četiri, Bijelog Polja i Tuzi po tri, Nikšića, Tivta i Pljevalja po dva i iz Berana, Bara, Rožaja i Mojkovca po jedan.

“Tokom jučerašnjeg dana Institutu nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa COVID-19 infekcijom“, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.587.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 78 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 701.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 99.717.

U Podgorici je trenutno aktivno 230 slučajeva koronavirusa, Rožajama 81, Pljevljima 72, Bijelom Polju 63, Nikšiću 47, Beranama 37, Baru 30, Tivtu 20, Kotoru 19, Budvi 16, Ulcinju 14, Tuzima 12 i u Herceg Novom 11.

U Andrijevici, Danilovgradu i Žabljaku aktivno je po sedam slučajeva koronavirusa, na Cetinju i u Mojkovcu po šest, u Plavu i Šavniku po pet, Petnjici tri, Kolašinu dva i u Gusinju jedan.

U Plužinama trenutno nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Najčitanije