fbpx
NaslovnicaCovid19Preminule tri osobe, 55 novooboljelih

Preminule tri osobe, 55 novooboljelih

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori su, od posljednjeg presjeka, preminule tri osobe inficirane koronavirusom, među kojima je i jedan strani državljanin, a registrovano je 55 novih slučajeva infekcije, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ su kazali da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom četvrtka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.458 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Nikšića 12, Podgorice devet, Rožaja šest, Bijelog Polja pet, iz Tivta, Pljevalja, Ulcinja i Andrijevice po tri, Berana i Plava po dva i iz Budve, Kotora, Cetinja, Bara, Mojkovca, Tuzi i Kolašina po jedan.

“Tokom jučerašnjeg dana Institutu su prijavljena tri smrtna ishoda povezana sa COVID-19, i to kod pacijenata iz Andrijevica i Nikšića i kod jednog stranog držvaljanina koji je preminuo u zdravstvenoj ustanovi u Crnoj Gori. Najmlađi preminuli je imao 69, a najstariji 79 godina“, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.572.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 108 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 1.137.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 99.153.

U Podgorici je trenutno aktivan 371 slučaj koronavirusa, u Nikšiću 108, Rožajama 107, Pljevljima i Bijelom Polju po 96, Beranama 75, Baru 43, Ulcinju 38, Herceg Novom 31 i u Budvi 23.

U Tivtu su aktivna 22 slučaja koronavirusa, u Danilovgradu i Kotoru po 18, Tuzima 17, Mojkovcu 16, Andrijevici 12, na Cetinju i u Kolašinu po 11, Petnjici devet, na Žabljaku pet, u Šavniku i Plavu po četiri i u Gusinju dva.

U Plužinama trenutno nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Najčitanije

Borusija u finalu Lige šampiona

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Borusije iz Dortmunda plasirali su se u finale Lige evropskih...