fbpx
NaslovnicaCovid19Potvrđeno još 69 slučajeva infekcije, tri osobe preminule

Potvrđeno još 69 slučajeva infekcije, tri osobe preminule

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je u protekla 24 sata registrovano 69 novih slučajeva infekcije koronavirusom, a tri osobe su preminule od posljedica COVID 19, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Navodi se da su laboratorije Instituta u posljednja 24 časa završile PCR analizu 432 uzorka na novi koronavirus, među kojima je 69 rezultata bilo pozitivno.

Uzorci su upućeni na testiranje iz Podgorice 23, iz Nikšića 17, Bijelog Polja sedam, Bara pet, Budve četiri, Berana, Pljevalja i Herceg Novog po tri, i iz Ulcinja, Kotora, Cetinja i Plužina po jedan.

„Od poslednjeg presjeka Institutu su prijavljena tri smrtna ishod kod pacijenata iz Pljevalja, Bijelog Polja i Rožaja. Preminuli pacijenti su bili 1957, 1961. i 1931. godište. Ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih sa COVID-19 od početka juna je 51, a od početka godine 60”, navodi se u saopštenju.

Iz IJZ su kazali da je prijavljen oporavak 161 pacijenta.

Kako su naveli, u jučerašnjem presjeku broj oporavljenih pacijenata sa teritorije za koju je nadležna epidemiološka služba Doma zdravlje Rožaje, administrativnom greškom presjek je uvećan za 15 osoba koje su završile sa kućnom izolacijom jer su bile kontakti, a ne oboljeli slučajevi.

„Tako da je broj aktivnih slučajeva u Rožajama korigovan i prema izvještaju lokalne HES trenutno iznosi 15“, precizirali su iz Instituta.

Ukupan broj aktivnih slučajeva COVID19 u Crnoj Gori trenutno iznosi 1.242.

Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom je 3.480.

U Podgorici su aktivna 482 slučaja, u Bijelom Polju 149, Baru 118, Nikšiću 107, Beranama 96, a u Pljevljima 53.

U Kotoru su aktivna 44 slučaja, u Budvi 40, na Cetinju 37, u Ulcinju 27, Herceg Novom 20, Rožajama 15, i u Plužinama i Tivtu po deset.

U Andrijevici je aktivno devet slučajeva obolijevanja od COVID 19, u Gusinju sedam, Plavu est, Kolašinu četiri, Danilovgradu tri, u Petnjici i na Žabljaku po dva, i u Mojkovcu jedan.

U opštinama Šavnik i Tuzi nema oboljelih od COVID19.

Najčitanije

Prvi trijumf Norisa u Majamiju

Podgorica, (MINA) - Vozač Meklarena, Britanac Lando Noris, pobjednik je Velike nagrade Majamija, šeste...