fbpx
NaslovnicaArhivaEurokup - Burg, Litkabelis, Šljonsk i Kluž rivali Budućnosti

Eurokup – Burg, Litkabelis, Šljonsk i Kluž rivali Budućnosti

Podgorica, (MINA) – Francuski Burg, litvanski Litkabelis, poljski Šljonsk i rumunski Kluž kompletirači su B grupu Eurokupa, u kojoj će igrati i Budućnost Voli, odlučeno je žrijebom.

Ranioje je bilo poznato da će rivali podgoričkom timu u grupi biti Gran Kanarija, Ulm, Turk Telekom, Aris i Trento.

Crnogorski predstavnik žrijeb je čekao iz drugog šešira na osnovu rezultata iz tri posljednje sezone.

Rivali u A grupi biće Hapoel Tel Aviv, Huventud, Cedevita Olimpija, Pariz, Venecija, Volvs, Bešiktaš, Hamburg Tauers, Prometej i London.

Po dvije prvoplasirane ekipe iz obje grupe direktno će u četvrtfinale, dok se timovi koji zauzmu pozicije od trećeg do šestog mjesta igrati osminu finala.

U prve dvije runde nokaut faze igraće se po jedan meč, a u polufinalu i finalu na dvije pobjede.

Trener podgoričkog tima, Petar MIjović, podsjetio je da su rivalu njegovom timu u grupi finalisti Eurokupa iz prethodne sezone, ekipe koje sa istim ambicijama ulaze i u ovu sezonu.

“Gran Kanarija i posebno Turk Telekom, koji je jedna od rijetkih ekipa koja je u odmakloj fazi sklapanja rostera, gdje su i pojedini evroligaški igrači već tamo. Ulm koji nas je prethodne sezone savladao i koji je u konkurenciji Bajerna, Albe, Bona bio prvak Njemačke što dovoljno govori o ambicijama i kvalitetu koji imaju”, rekao je Mijović.

On je ocijenio da na prvi pogled grupa djeluje dosta ujednačeno, uz dva favorita.

“Sigurno da ćemo tražiti svoje šanse za visok plasman u grupi. Mi moramo da se usresrijedimo za ono što je za nas najbitnije – da u vremenu ispred nas sastavimo dobar tim, tim koji će biti kompetitivan, koji će biti takmičarski i koji će iz utakmice u utakmicu postavljati svoje ambicije za sezonu”, rekao je Mijović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

policija, Podgorica

UP: Tužilac upoznat sa incidentima na stadionu pod Goricom

Podgorica, (MINA) - Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica preduzimaju mjere u cilju utvrđivanja incidenata...