fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNagrada za inovacioni centar OTP banke

Nagrada za inovacioni centar OTP banke

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Svjetski magazin Global Finance drugu godinu zaredom dodijelio je inovacionom centru OTP banke, OTP LAB-u nagradu za najbolje labaratorije za finansijske inovacije.

Iz banke je saopšteno da je, na prestižnom međunarodnom nivou, panel stručnjaka nagradio OTP LAB zajedno sa inovacionim centrima 34 globalne korporacije poput Barclays, Boston Consulting Group, Citibank, Commerzbank, PayPal, UBS i Wells Fargo.

Magazin Global Finance redovnom dodjelom nagrada odaje priznanje najuspješnijim bankama i ostalim pružaocima finansijskih usluga u raznim kategorijama.

Generalni direktor OTP-a, Peter Csanyi, kazao je da ta priča o uspjehu šalje sjajnu poruku i predstavlja dobar primjer kako OTP banka podržava razvoj i realizaciju dobrih ideja sa ciljem da omogući klijentima bankarske grupe blagovremeni pristup poslednjim inovacijama koje povećavaju pogodnosti u svakodnevnom korišćenju bankarskih usluga.

“Takav uspjeh na međunarodnom nivou potvrđuje da je banka donijela dobru odluku kada je prije tri godine osnovala OTP LAB”, dodao je Csanyi.

Direktor Sektora za inovacije u OTP-u, Andrss Fischer, smatra da je osvajanje nagrade izvanredno postignuće, i da će takođe dati novi podsticaj i motivaciju za kontinuirane napore.

“U trenutnoj situaciji posebno je važno omogućiti našim klijentima još komforniji i bezbjedniji pristup našim servisima i upoznati ih sa najnovijim tehnologijama. Dobar primjer je automatizovano rešenje koje je u roku od samo tri sedmice razvio OTP LAB tim za robotsku automatizaciju procesa. Bez ikakve manuelne intervencije, rješenje omogućava obradu izjava desetina hiljada klijenata koji su se opredijelili za moratorijum na otplatu kredita”, rekao je Fischer.

OTP Banka je osnovala OTP LAB prije tri godine sa ciljem da podrži proces realizacije inovativnih ideja svojih zaposlenih, i radi sa start up kompanijama, inovativnim tehnološkim kompanijama i obrazovnim institucijama u potrazi za pionirskim rešenjima i mogućnostima.

“Dinamičnim radom i ubrzavanjem procesa digitalizacije, OTP LAB prikuplja i primjenjuje razvojne ideje u banci i šire, i u periodu od tri godine od osnivanja postao je vodeći inovacioni centar. Interesovanje za međunarodni program saradnje bankarske grupe sa startup kompanijama raste kako među članicama naše bankarske grupe tako i širom globalne start up zajednice”, dodaje se u saopštenju.

U okviru OTP startup partnerskog programa, banka je do sada uspostavila veze sa preko 850 start up kompanija i pokrenula pilot projekte sa više od 30 kompanija. Program nudi platformu, fizičku lokaciju i, kada je potrebno, ljudske i finansijske resurse i učešće eksperata OTP banke u realizaciji ideja.

Najčitanije

Elektroprivreda maksimalna i nakon četvrtog kola

Podgorica, (MINA) - Šahisti Elektroprivrede zadržali su maksimalan učinak i nalaze se na čelu...