fbpx
NaslovnicaCrna GoraSaradnja u oblasti bezbjednosti učvrstiće odnose sa Azerbejdžanom

Saradnja u oblasti bezbjednosti učvrstiće odnose sa Azerbejdžanom

Podgorica, (MINA) – Saradnja u oblasti bezbjednosti učvrstiće prijateljske i partnerske odnose Crne Gore i Azerbejdžana, ocijenio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić u razgovoru sa azerbejdžanskim kolegom Ramilom Usubovim.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Nuhodžić se sa Usubovim sastao u Bakuu, gdje će učestvovati na Svjetskom forumu o interkulturnom dijalogu.

„MUP Crne Gore je snažno posvećen tome da saradnju sa Azerbejdžanom u borbi protiv organizovanog kriminala, krijumčarenja narkotika, terorizma i nasilnog ekstremizma dodatno unaprijedi, u cilju brže i efikasnije razmjene informacija“, poručio je Nuhodžić.

Usubov je naglasio da će saradnja biti poboljšana kroz razmjenu iskustava i eksperata na poslovima koje obavljaju dva ministarstva unutrašnjih poslova.

Tokom razgovora sa šefom Državne migracione službe Azerbejdžana, Vusalom Husejnovim, saopšteno je da pitanje migracija zahtijeva zajedničko djelovanje, i zemalja na izvorištu migracija i zemalja tranzita ili destinacije migranata.

Zajednički je ukazano na značaj usvajanja i primjene međunarodnih standarda, ali i nacionalnih zakona, uz poštovanje vrijednosti humanosti i solidarnosti.

„Važno je da se sve zemlje u rješavanju pitanja migracija djeluju zajedno i u istinskom partnerstvu, uključujući i borbu protiv trgovine ljudima“, rekao je Nuhodžić.

Na sastanku je zaključeno da je Sporazumom između dvije vlade o readmisiji lica bez dozvole boravka, koji je potpisan 2017. godine u Podgorici, omogućena još bolja međusobna saradnja u suzbijanju ilegalnih migracija.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije