fbpx
NaslovnicaMINA BusinessGlavni pretres odložen za 11. april 

Glavni pretres odložen za 11. april 

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Glavni pretres u suđenju bivšem gradonačelniku Podgorice Miomiru Mugoši, zbog zloupotrebe službenog položaja u slučaju Carine, odloženo je za 11. april zbog saslušanja predloženih svjedoka.

Sutkinja Višeg suda, Vesna Pean, na današnjem ročištu je za svjedoke pozvala Veselina Jankovića, Dragana Kruščića i Svetozara Jovanovića.

Za prvi termin saslušanja određena je 11. april, a načelno i 25. april.

U svojstvu oštećenog danas je saslušan Dragoljub Raspopović, koji je ostao pri ranijim izjavama, na šta odbrana i optuženi nijesu imali pitanja.

Pean je, takođe, upoznala prisutne da je Apelacioni sud dostavio Višem rješenje od 1. marta, kojim je odbijena žalba tužioca o predmetu potvrđivanja optužnice za Mugošinog saradnika Dragana Đukića.

Apelacioni sud ranije je potvrdio odluku Višeg kojom je obustavljen postupak protiv Mugošinih saradnika Nade Stanišić i Dragana Kruščića, dok je u odnosu na Đukića optužnica bila vraćena na ponovno odlučivanje.

Mugoša je ranije odbio da pregovara o potpisivanju sporazuma o priznanju krivice u slučaju Carine.

Nakon toga je optužnica proširena i na njegove nekadašnje saradnike Đukića, Kruščića i Dragicu Mitić. Njima je, takođe, nuđeno da potpišu sporazume u kojima bi optužili bivšeg gradonačelnika Podgorice, ali su i oni to odbili.

Za slučaj Carine, kojim je budžet glavnog grada oštećen za 6,7 miliona EUR, prvo je optužen Mugoša. Zbog nedostatka dokaza protiv nekadašnjeg prvog čovjeka Podgorice, tužilaštvo je usred suđenja proširilo istragu, a potom i optužnicu.

Mugoša se tereti da je 2007. zloupotrijebio položaj tako što je bez odluke lokalnog parlamenta omogućio prodaju vrijednog zemljišta od 15,2 hiljade kvadrata na Starom aerodromu.

Istraga protiv Mugoše pokrenuta je nakon što su vještaci uradili procjenu štete nastale 2007. godine u poslu koji je Opština sklopila sa kompanijom Carine, čiji je vlasnik Čedomir Popović.

Najčitanije

pokret evropa sad, budva, izbori, koalicija, slobodni građani, nova budva, predrag zenović

Koalicija oko PES-a predala listu za izbore u Budvi

Podgorica, (MINA) – Koalicija okupljena oko Pokreta Evropa sad (PES) predala je budvanskoj Opštinskoj...