fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMaslinijada planirana za 23. i 24. novembar

Maslinijada planirana za 23. i 24. novembar

Bar, (MINA-BUSINESS) – Maslinijada – Stari Bar, najznačajnija poljoprivredno-turistička manifestacija, planirana je u okviru proslave Dana oslobođenja Bara 23. i 24. novembra, ukoliko održavanje omoguće povoljni vremenski uslovi.

Manifestacija će se održati u organizaciji nevladinig organizacija (NVO) Maslinijada i Udruženje maslinara Antivari, uz podršku novoformiranog društva Kuća maslina Bar, a pod pokroviteljstvom Opštine Bar i Turističke organizacije Bar.

Iz Organizacionog odbora manifestacije je saopšteno da se takmičarski dio sastoji u određivanju najkvalitetnijih maslinovih ulja proizvedenih u ovoj godini, i to u kategoriji ekstra-djevičanskih monosortnih ulja, kao i u kategoriji ekstra-djevičanskih višesortnih ulja (kupaž).

„Osim takmičenja u kvalitetu maslinovog ulja, i ove godine će biti dodijeljene nagrade za najbolje održavani maslinjak, za najbolji mladi zasad, za najbolje revitalizovan stari maslinjak, kao i nagrada za najbolji rod maslina“, navodi se u saopštenju.

Ocjenjivanje i proglašenje najboljih obaviće stručne komisije, čiji su članovi regionalno prepoznati stručnjaci iz ove oblasti u zemlji i u regionu.

„I ovogodišnju Maslinijadu i starobarsku pjacu će ukrasiti izlagački štandovi bogati domaćim proizvodima i delicijama iz svih barskih krajeva. Prijavljivanje za sve takmičarske kategorije otvorena je do 5. novembra, dok je prijava za izlaganje proizvoda na štandovima moguće do 15. novembra“, precizirali su organizatori.

Svi zainteresovani maslinari i proizvođači maslinovog ulja koji žele da učestvuju u takmičarskom dijelu mogu se prijaviti na broj telefona 067/137-938, dok zainteresovani izlagači mogu rezervisati štand putem brojeva telefona 069/257-446 i 069/667-315.

Takođe, prijave u svim kategorijama mogu se izvršiti slanjem e-maila na [email protected] ili [email protected].

„Osim bogatog kulturno-umjetničkog programa, ovogodišnja manifestacija će 22. novembra ugostiti eksperte iz inostranstva u cilju održavanja edukativnog predavanja posvećenog uzgoju maslina i proizvodnji maslinovog ulja“, navodi se u saopštenju.

Takođe, manifestacija će biti obogaćena organizacijom likovne kolonije umjetnika iz zemlje i inostranstva, koji će stvarati djela posvećena maslini.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije